Подобно на „Europa” (aka „Europa Report”) с Шарлто Копли, „Last Days on Mars” е любопитен фантастичен проект, за който не бяхме чували абсолютно нищо, преди да видим снимката. Обикновено такива ситуации ни изнервят лекичко, защото работата ни е да знаем за подобни филми – още повече, че това е любимият ни жанр.

Но да оставим терзанията си настрана и да кажем за какво става въпрос, в крайна сметка, човек не може да знае всичко. Докато събират проби на Марс, група астронавти загиват един по един, погубени от мистериозна и ужасяваща сила. В ролята на един от тези астронавти е Лиев Шрайбър – негова е и първата снимка от филма, представена от HeyUGuys.

Last Days on Mars - Лиев Шрайбър

Ето и по-подробен синопсис на филма:

С изтичането на последния им ден на Марс, екип от астронавти е на прага на голямо откритие – събрани скални проби разкриват микроскопични доказателства за живот. Междувременно тече комуникация с „Аврора”, космически кораб, който наближава, за да прибере астронавтите. В последния им час на планетата, двама астронавти се връщат в SITE 9 – пещерна долина на повърхността на Марс, за да съберат още доказателства за откритието си. Рутинните разкопки обаче стават смъртоносни, когато един от тях пада и загива, но тялото му е реанимирано и взето за гостоприемник на същия този живот, който те се мъчат да открият.

Марсиански зомбита? Чудно! Само се надяваме филмът да не се окаже тъпотия от ранга на „Аполо 18”, който е едно от най-големите ни разочарования за годината. Доста хора изтъкват, че „проклятието” на филмите за Марс (изключващо „Зов за завръщане”) работи именно в посока на разочарование, но лично ние не сме почитатели на подобни глупости, нищо, че в случая не можем да отречем, че има някаква истина в цялата работа.

Режисьор на „Last Days on Mars” е Рори Робинсън, а в ролите са Лиев Шрайбър, Елиас Котеас, Оливия Уилямс, Ромола Гараи, Джони Харис и др.

Премиерата е през 2013-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *