Втора фаза от филмовата вселена на Marvel

Новина за лога на няколко филма може да звучи доста смотано, но когато става дума за Comic-Con и за предстоящите филми на „Marvel” (така наречената „Втора фаза”), е, заслужава си човек да хвърли едно око. Според запознатите (няма отново да затъваме в оплаквания колко ни е яд, че не сме в Сан Диего точно сега), панелът на „Marvel” в събота започнал с изказването на Кевин Файги, че студиото работи – активно – по четири филма.

Първият е „Железният човек 3”, който излиза по кината на 3 май 2013. Следват „Thor: The Dark World” на 8 ноември 2013, „Captain America: The Winter Soldier” на 4 април 2014 и накрая „Guardians of the Galaxy” на 1 август 2014. Не са много скорошни дати, наистина, но поне знаем какво ни очаква. И не звучи никак зле. Както забелязвате, изненадата на Файги за феновете, „Ant-Man”, не е споменат тук, но на Едгар Райт сме посветили отделна новина.

Железният човек 3

Железният човек 3

За този проект сме писали най-много новини, последно за новия костюм на Shellhead, но най-важната подробност е, че Бен Кингсли действително ще играе Мандарина.

Капитан Америка 2

Captain America: The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier” не е просто заглавие, а улика – поне за феновете на комиксите. Няма да издаваме много (пък и не сме особено компетентни), но явно продължението ще се прехвърли поне за малко в Русия и Бъки Барнс (Себастиан Стан) не само ще се завърне, но и ще има голяма и леко противоречива роля. Все пак едва ще видим Черната вдовица, въпреки че в тази история Бъки има и връзка с Наташа…

Другото, което знаем е, че Антъни Маки ще изпълнява ролята на Falcon.

Тор 2

Thor: The Dark World

По повод „Тор 2”, Файги потвърждава, че Закари Ливай ще поеме ролята на Фандрел от Джош Далас (който е прекалено зает със сериала „Once Upon a Time”), но трябва да си признаем, че точно тази подробност не ни вълнува особено, а за съжаление друго просто не се знае. „Thor: The Dark World” също не носи кой знае колко инфо – засега ще игнорираме всякакви предположения за злодеите Dark Elves, защото сме силно недоволни от напускането на Мадс Микелсен.

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy

Последното заглавие е и най-любопитно – „Guardians of the Galaxy” едва ли са ви добре познати, но ако е така, значи е крайно време да се запознаем с тях. „Marvel” представят първия поглед към героите – concept art, разбира се, но и това е нещо за филм, който излиза във втората половина на 2014 и все още си няма нито режисьор, нито сценарист.

Действието на „Guardians of the Galaxy” се развива през 31 век, когато (най-общо) група извънземни – всеки последният от вида си – трябва да защитават Земята. Ето ги и тях:

Guardians of the Galaxy

StarLord (в центъра с маска и оръжия, биологичен вид: човек), Drax the Destroyer (силното зелено момче, бивш човек, но вече със завидни свръх-сили), Rocket Raccoon (енотът или миещата мечка, ако предпочитате), Groot (растителната форма на живот) и Gamorra – мацката с меча, която е осиновена от Танос, който пък е злодеят, който видяхме накрая на „Отмъстителите”… Какво да ви кажем, „Marvel” обичат да си мешат героите, но понякога това е най-забавната част.

Честно казано, говорещият енот и дървото малко ни притесняват (страхотно изречение, няма що) – дотук с наложения от един друг комиксов филм реализъм. Но понякога най-рискованите начинание имат най-добър резултат…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Дано да се навие някое студио да го подкрепи,човека и да го направят на сериал или пълнометражен ,ама тоя път-кат’ хората!

  2. боже.. къ па така па нищо не са кьзали за продължениена отмустителите………….
    или го пазът в „огромна“ тайна и ние не знаем, че филм спечелил 1.5 млд. долара нема да има продължение….
    значи.. къто пуснат новина за продължение ние трябва с вас да се правим на силно „изненадани“…
    хихихи 😉

  3. @Hristov
    Дано, ама се съмнявам, че ще излезе нещо качествено.

    @MadMax
    И аз! Имаше едно време едно детско за „Енотът Беноа“ гледал ли си го? :)))

    @heinrich
    Това са новите филми, които ще водят до „Отмъстителите 2“, никой не го крие. Пък и да го криеха, ти си прав, за никого нямаше да е изненада, когато го обявят.

  4. ААА гледал съм гоо .. Енота Беноа 🙂
    Между другото, ако подходим малко по сериозно на филмите този последния „Пазителите на Галактиката“, не знам за теб, но на мен ми звучи и го виждам по скоро като анимация, а не като игрален филм.