За момента римейкът на „Робокоп” върви по стъпките на „Зов за завръщане”: първоначално изпитвахме силно недоволство и дори омраза (особено след оттеглянето на Дарън Аронофски от режисьорския стол), но после беше обявен кастингът, включващ имената на Джоел Кинеман, Аби Корниш, Самюъл Л. Джаксън, Гари Олдман и Хю Лори, и изведнъж започнахме да си мислим, че може би филмът няма да е чак такава трагедия. На всичкото отгоре изборът на режисьор в лицето на Хосе Падиля, а не някой лишен от творчески талант занаятчия, също ни се стори интересен.

Сега, дали във връзка с Comic-Con или просто защото му е дошло времето, MGM и Sony стартираха viral сайт, в чиито център е OmniCorp (OCP – Omni Consumer Products в оригиналния филм), който допълнително засили интереса ни, показвайки новия вариант на един от иконичните образи от първия филм, този на ED-209.

ED-209

„You have 20 seconds to comply”. Според нас изглежда badass! Радва ни, че дизайнът му е чисто нов, но ключовите му характеристики от първия филм са запазени.

Всъщност ED-209 е само част от едно кратко видео представяне на дейността и продуктите на OmniCorp, включващи и XT-908 aerial drone, както и все още скритата им най-нова „иновация” RC-2000, в която „human resources meets robotic engineering”. Тук някои хора виждат загатване за това как ще изглежда новият костюм на Робокоп, но честно казано, ние не сме съвсем сигурни. Вижте.

Какво да кажем повече? В очакване сме да видим как ще се развият нещата от тук насетне. Първата официална снимка на Кинеман като Робокоп, плакат, трейлър… знаете как е. Надяваме се да не се разочароваме много.

Премиерата на „Робокоп” е 9 август 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Този филм наистина не разочарова много… но все пак разочарова.