„Седморката на Блейк” се завръща!

от на 2012-07-26
 

Седморката на Блейк

Блейк, Джена, Ган, Вила, Кали, Ейвън и Зен! Със „Седморката на Блейк” са свързани едни от най-скъпите ни спомени от детството! Никога няма да забравим как прошепвахме на самоделните си гривни „Джена, телепортирай ни” и търчахме от кълбото в единия парк до другото в съседния или пък просто скачахме от терасата вкъщи, изчезвайки далеч по-ефектно. Все още старите ни табуретки са нашарени отдолу с уреди за управление на космически кораб, с които влизахме в битки и все още си пазим направеното от липа, бутилка от минерална вода и телефонен кабел оръжие, подобно на това, с което Ейвън уби Травис! Еееех, какви времена бяха, само…

При това положение, не можем да не сме развълнувани от разпространената от Deadline новина, че Марк Розен, Мартин Кембъл и сценаристът Джо Покаски са се наели със задачата да възкресят на екрана култовия сериал. По принцип знаете, че сме против всякакви римейки и т.н., но тук нещата са напълно различни – сериалът е наистина остарял, до степен, че на моменти е труден за гледане и една нова версия наистина би стояла чудесно, особено ако запазят централната идея за група престъпници, които получават втори шанс.

Струва ни се, че ако се направи като хората – а ако Мартин Кембъл застане на режисьорския стол на пилота и се нагърби с по-отговорни продуцентски функции, смятаме, че качеството е гарантирано – новата „Седморка” би стояла по-добре не само от оригинала, но дори и от новата версия на „Бойна звезда „Галактика”. Знаем, че някои от вас могат да сметнат това за ерес, но просто така чувстваме нещата. Разбира се, не очакваме сериалът да има подобно влияние върху нас, каквото имаше едно време, но това няма особено значение.

С нетърпение ще чакаме някакво развитие по темата и ще стискаме палци да се получат нещата, че това съвсем не е първата идея за модернизирането на „Седморката на Блейк”.

За финал чуйте това и кажете, че не настръхвате!

коментари
 
Отговорете »

 
 • Кишо
  2012-07-26 at 12:34

  Настъххххх :)

  Отговор

 • suicidal
  2012-07-26 at 13:27

  Коопелее…велико! Имах най-добрите бластери и гривни за телепортация. Бате Радостине, дано го прочетеш това!:)))

  Отговор

 • 2012-07-26 at 15:08

  Браво, Мартин Кембъл е страхотен режисьор (когато му се получава).

  Отговор

 • nadia
  2012-07-27 at 11:15

  Super…
  Ako novata sedmorka e za starata tova koeto e novata Battlestar za starata Battlestar, peosto ne mi se misli…

  Отговор

 • 2012-07-27 at 11:30

  Ехааа – едно време зад блока аз бях в ролята на Ейвън 😉

  Отговор

 • 2012-07-27 at 12:15

  Дано, дано, дано да се получи!!!

  @Svetly
  И за секунда не си помислих, че си била някой женски образ.
  И бтв, ако беше от мойта махала, щеше да си набита и да си ревеш в къщи. Ейвън ще ми бъде тя. Тррррт! 😀 😀 😀

  Отговор

 • 2012-07-27 at 12:32

  Ако пък искаш да знаеш, тичах по-бързо от много от момчетата и се катерех по-добре по дърветата в детската градина пред блока – факт! И то просто естествено си станах „мозъка“ на нашата „Седморка“… 😀
  нЕма рев, братче – беше си купон 😛

  Отговор

 • 2012-07-27 at 13:18

  Както казах, не се и съмнявам. :)

  Отговор

 • G. Ivanov
  2013-04-12 at 10:06

  Браво, от доста време си мислех защо няма продължение на такъв хубав и успешен сериял, щото в последно време ни заливат само с тъпотии и прекалено военни помии, дано само не го развалят! Да вземат идеята и да го направят наистина научно фантастичен изследователски и интересен сериял.

  Отговор

 • 2013-04-14 at 14:28

  Скоро не съм попадал на ъпдейти, дано не са се разпаднали нещата.

  Отговор

 • ваня
  2013-05-24 at 21:51

  С нетърпение очаквам 2025 година, за навлезе и телепортацията в нашето ежедневие. От 12-годишна го очаквам това събитие. :-)

  Отговор

 • Румяна
  2015-09-22 at 13:29

  Направо се разплаках. В главата ми се върнаха всички спомени за детските времена, в които играех на този филм с приятелите си. И Svetly не се притеснявай и аз винаги съм била Ейван, винаги съм била „мозъка“ на операциите. 😉 😉 😉

  Отговор

 • Атанас
  2015-09-28 at 17:48

  Наскоро гледах всичките 4 сезона на поредицата, защото някога по българската телевизия се излъчиха само 2 от сезоните.Страхувах се, че както нерядко се случва, след толкова много време Седморката ще е загубил магията си и ще ми се стори наивен, плосък и скучен. Обаче отдавна ме човъркаше любопитството какво се случва по-нататък след толкова интригуващия „отворен край“ на втория сезон, затова все пак реших да рискувам.
  Е, трябва да кажа, че не останах разочарован. Вярно, ефектите, които на времето ни се струваха впечатляващи, сега са просто смехотворни. Не липсват и някои наивни моменти в историите. Това обаче се компенсира от силните образи на героите и невероятния, изпълнен с остроумия диалог, който не те оставя да скучаеш дори за миг. Трябва да кажа обаче, че последния епизод с този отново „висящ край“ по мое лично мнение силно противоречи на цялостния дух на поредицата.
  Смятам също, че не е реалистично да се говори за ново продължение на сериала, защото мозъка на филма, сценаристът Тери Нейшън е вече покойник, а без него както е видно и от сезон 4 филмът почва да се отдалечава от основния си замисъл.
  Като обобщение, мога да кажа, „Седморката на Блейк“ е един от най-забележителните фантастични сериали, който си заслужава да бъде видян от всеки. Той разчита не на ефекти, а на задълбочени характери на героите и жив, остроумен диалог. Така че ако още не сте гледали този класически пример за научна фантастика, може би сега му е времето… а ако сте го гледали, нищо не пречи да си го припомните.

  Отговор

 • Йордан
  2016-05-20 at 15:20

  Здравейте, някой знае ли кога ще излезе това продължение и къде ще може да се гледа

  Отговор

 • 2017-11-19 at 22:39

  Коя година вървеше тоз филм в България? Да си спомня кога си бях счупил главата?

  Отговор

 • Йордан
  2018-05-17 at 17:05

  Явно, няма да има продължение, просто е било слух, за съжаление

  Отговор

Коментирайте