Игрите на глада

Явно не може само хубави и интересни новини! Точно си мислехме как полека всичко се подрежда и може би Франсис Лоурънс ще успее да се справи с предизвикателството „Възпламеняване” (не че има друг избор!), особено след като Филип Сиймур Хофман беше потвърден за ролята на гейм-мейкъра Плутарх Хевънсбий (което си е страхотен избор!). Сега си представете как двамата с Уди Харелсън присъстват в един кадър и горките зрители се чудят кого да следят – не че си спомням такава сцена от книгата, просто обичам да пускам въображението си на воля… Страхотно е, че Хофман успя да вмести този ангажимент в натоварената си програма, ала покрай тази добра новина няма да пропуснем другата, свързана с продуценти, разпространение и финанси.

Плътно следвайки стъпките на „здрач”ната сага, Lionsgate са взели решение да разделят третата книга „Сойка-присмехулка” на две екранизации. Затова през всичките идващи ноемврийски месеци, без тазгодишния, ще си очакваме по едно продължение на „Игрите на глада”. Аз всъщност това не разбирам – защо е таз ненаситна любов към звонкия метал?! Всичко се прави за обиране на каймака, така популярната абревиатура „C.R.E.A.M.” – „парите управляват всичко около нас”!

Продуцентите сигурно смятат, че са хванали на куката зрителската всеядност и могат да експлоатират едно заглавие не само до дупка, а до вдлъбнатина дори. Ясно е, че ще искат да си върнат всеки цент, вложен в гигантическата суперпродукция, и ще държат да го умножат по възможно най-голямото число, което се сетят, обаче нищо – ама наистина нищо – не им гарантира, че през 2015 все още ще има луди тийнейджъри, които ще тръпнат в очакване непременно да видят на екран как приключва историята на Катнис.

Книгата е важна, уважаеми продуценти – и всеки, който се интересува от нея, ще я е прочел, или ще я прочете хилядократно по-бързо от сроковете за прилагане на „магическите” ви киноумения! Срежѝ сюжетно „Сойка-присмехулка” и оставѝ публиката една година в очакване – голяма грешка! Бях на крачка да бойкотирам втората част на финалния Хари Потър, този път ще го сторя със сигурност. Въпрос на личен избор – count me out, въпреки че много, ама наистина много харесвам трилогията на Сюзан Колинс!

Възпламеняване” ще бъде режисиран от Франсис Лоурънс, премиерната му дата е фиксилана на 22 ноември 2013; „Сойка-присмехулка, част 1” може да се очаква на 21 ноември 2014, а „Сойка-присмехулка, част 2” – на 20 ноември 2015. Повече подробности за поредицата филми може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *