Поредната поостаряла новина, но какво да се прави, времето никога не стига за нищо. Все пак, макар и със забавяне, държим да ви представим „Branded” и неговите два трейлъра, които излязоха преди няколко седмици. Познат още като „The Mad Cow” и „Moscow 2017” (руското заглавие) филмът е англоезична фантастика с участието на Макс фон Сюдов, Джефри Тамбор, Лили Собиески, Ингеборга Дапкунайте и Ед Стопард в главната роля на Миша, който единствен разбира какво се случва с човечеството и се опитва да го спаси. А какво всъщност се случва? Вижте дали ще ви стане ясно от тези два трейлъра…

http://www.youtube.com/watch?v=gtzxiAUQ-3E

Малко ни притеснява фактът, че разпознаваме логата в края на първия трейлър… За нас явно няма спасение.

Не е чак „Dark City” обещаващо, но изглежда доста странно и точно затова ни радва. Поне в едно сме сигурни – маркетингът е зло. Това потвърждава и единият от режисьорите, Джейми Брадшоу:

„Най-могъщото оръжие днес не е пистолет или зараза и за повечето хора дори не е нещо видимо. Маркетинг. Маркетингът има силата да контролира желанията ви и да променя мнението ви и ако се загледате по-внимателно, в това има нещо, което не е от тази планета.”

Е, той би трябвало да знае, защото заедно с колегата си Александър Дулерайн има предостатъчно опит в маркетинга – Брадшоу е един от създателите на „Ignition Creative” (не ни се иска да ви промиваме мозъците с още от този опасен Маркетинг, но сайтът им заслужава да хвърлите едно-две очета), а Дулерайн  е работил като маркетинг директор, а после и като изпълнителен директор на руски ТВ канал. Какво точно е видението им за света и влиянието на Маркетинга ще стане ясно на 7 септември, когато е премиерата на „Branded”.

Ето го и официалния синопсис на филма:

„Branded” е мрачно пътешествие в сюрреалистична дистопия, където световен чудовищен заговор на корпорации цели да обсеби умовете на хората и да ги държи зависими и пасивни завинаги.

След трагичен инцидент доскоро успешният играч в рекламния бизнес Миша се превръща в изгнаник. Десет години по-късно Миша се завръща в променен свят, в който ужасяващи, неописуеми създания влияят на човешките мисли, желания и действия. Създания, които само той вижда.

Скоро Миша разбира, че създанията са част от тайна кампания на рекламна агенция, която иска да отприщи нова ера на неконтролируем консуматорски апетит. За да спаси човечеството, Миша трябва да използва собствените си маркетинг умения и познания и да прочисти чумата, обхванала света. Но корпоративните легиони няма да се дадат без бой.

Branded

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Ако няма добро story този натрапчив CGI ще се сгромоляса доста шумно 🙂
    Но определено ще го гледам.

  2. Те са измрели, не четеш ли Дан Браун, неговите книги са самата истина.

    @ratingshark
    Според мен този ефект на CGI-я е търсен и много ми допада как изглежда.