Кари Фукунага адаптира „То” за големия екран

от на 2012-07-04
 

To

Не искаме да си мислите, че единствената причина да забавим тази новина с почти цял месец, е, че чакахме проектът да се разпадне и така просто да го причислим към останалите амбициозни, но уви, обречени опити… като една друга екранизация по Стивън Кинг, на която отделихме толкова много време, внимание и надежди, а в последствие и недоволство, оплаквания и клетви. Всъщност истината е, че просто нямахме време и този проект все отпадаше заради по-належащи новини, но все пак става дума за Кинг и се оказа просто невъзможно да го игнорираме.

И то не за кой да е Кинг, а за „То” – според VarietyWarner Bros.” готвят нова екранизация, при това не за малкия, а за големия екран, и то в два филма. Студиото имаше подобни амбиции и през 2009, когато възложи на Дейв Кайганич да напише сценария – тогава не изглеждаше най-ужасната идея, защото въпреки че е сценарист на „Blood Creek” и „The Invasion”, той поне има известен опит с Кинг (адаптирал е „Гробище за домашни любимци” и „The Stand” за Бен Афлек).

За наша радост обаче, проектът си има нов сценарист и той е къде-къде по-обещаващ – Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”), който с малко късмет ще е и режисьор, след като приключи работа по НВО сериала „True Detective” с Уди Харелсън и Матю Маконъхи и военни трилър „No Blood, No Guts, No Glory”.

Ето затова ни радва Фукунага – след мексиканска драма се прехвърли към класическа любовна история, после издирване на сериен убиец в 8 епизода, след това обир по времето на Гражданската война, а сега и любимия ни клоун… За съжаление, не се чува за някакво развитие около планираната му фантастика, но дори само за опита ние му пишем шестица без проблеми.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте