Driven

Новината, че авторът на „Drive” Джеймс Салис е споделил за кинопроект по романа-продължение „Driven”, ни повдигна много… духа и вярата в бъдното, ако щете. Когато имаш какво да очакваш, дори ежедневието ти става по-интересно някак си.

Новият роман на Салис вече е в книжарниците по света, а в интервю пред The Independent той е казал: „харесаха книгата, влезе в „киноканала”. Част от „подредилите се на опашката” проекти, както добре знаем, трудно и/или след време виждат бял свят (много обични примери са ни „Черните списъци” на Холивуд), ала след режисьорската награда от Кан 2011 за Николас Уиндинг Рефн и преобладаващия възглас на възхищение, с който се прие (и от публика, и от спецове) „Drive: Живот на скорост”, надали някой ще се поколебае да върне отново Шофьора на екран.

Интересното е, че в случая не става въпрос само за боксофис. Въпреки скромните – малко над 76 милиона долара – резултати на „Drive”, но (евентуално) с утвърдени имена като това на режисьора и на всеобщия любимец Райън Гослинг, един бъдещ проект „Driven” би си гарантирал интереса поне на хард-кор-феновете на първия филм, което съвсем не е за пренебрегване. Вярно, тук с пълна сила важи опасението за риска от „втория филм” в поредица, но пък незабавно се сещаме за един прекрасен опровергаващ пример – Нолан и неговите Батмани.

Ето и малко детайли по новата книга на Салис:

Седем години след събитията в „Drive”, нашият герой е сгоден и живее във Финикс като Пол Уест. Когато двама бандити нападат него и съпругата му и тя умира, Шофьорът се изправя отново лице в лице с миналото си и жадува за отмъщение. Смъртта на любимата му отприщва насилието с пълна сила.

Салис споделя още, че му е било трудно да не си представя Гослинг, докато пише продължението на историята.

„Той се превърна наистина в моя герой. Въпреки промените, които трябваше да се направят в сценария, аз наистина усетих филма като мой – в него са кръвта, сърцето и същността на книгата ми”.

Така че ще префразираме мотото над едни много известни порти – „резерви всякакви тука оставете” и ще медитираме в очакване да чуем подаването на газта. Нека повторим – почти цялата информация за „Driven” е изпъстрена с неизвестни, като най-големите въпросителни стоят пред имената на режисьора и Шофьора.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *