Carter Beats the Devil

Роман, който оплита история с мистика и фантазия, вече повече от десетилетие е предизвикателство пред различни екипи. През 2002 година Paramount се сдобива с правата за адаптация на „Carter Beats the Devil” и дори се коментира Том Круз в ролята на главния герой – фокусник от 20-те години на 20 век. В момента според Heat Vision се очаква режисьорите на „Облачно, с кюфтета”, „Внедрени в час” и доста очакваният от нас „Lego” филм Фил Лорд и Крис Милър да поемат проекта.


Ето и подробности за сюжета от официалния синопсис:

Литературният дебют от 2001 година на Глен Дейвид Голд – „Carter Beats the Devil” жъне толкова възторжени отзиви в цяла Америка, че всички с нетърпение ще очакват очарователното пътешествие във времето чрез история от началото на 20 век. Когато Чарли Картър е само на 9 години, той открива книга за фокуси в библиотеката на баща си и демонстрира разни номера от нея пред своя брат, докато отвън вилнее легендарната снежна виелица в Сан Франциско от 1887 година.

На 17 Чарли вече пътува с водевилна трупа по време на лятната ваканция, а след като завършва гимназия дори отлага Йейл, за да се занимава с любимите си илюзии. През 1923 година тогавашният американски президент Уорън Хардинг умира – внезапно и неочаквано – след като участва в номер на „магьосника” Картър. В завихрилия се скандал с подозрения към илюзиониста, той трябва да стори и невъзможното, за да изчисти името си.

В историята участват много реални персонажи – изобретателят Фило Фарнсуърт, пионер в областта на телевизията, прочутият маг Хари Худини, братя Маркс. През 2010 година собствеността върху проекта премина в ръцете на Warner Bros., които се надяват на успех, подобен на този с поредицата за Шерлок Холмс. Дали режисьорите ще оправдаят големите очаквания и към какъв кастинг ще ги ориентират студиото и бюджетните ограничения – това предстои да разберем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *