Филип Сиймур Хофман

Та-ра-да-дам! Много любимо: новина, свързана хем с втора част на „Игрите на глада”, хем с дълбоко уважаван актьор! Няколкоо източници споделят информацията, че Lionsgate искат да ангажират Филип Сиймур Хофман в ролята на Плутарх Хевънсбий – новият гейм-мейкър, заменил почерпеният с отровни горски плодове Сенека Крейн, но все още не е ясно дали мистър Хофман ще погледне благосклонно на това предложение. Ние отдавна сме отпуснали юздите на всякакви идеи на въображението – и вече си представихме колко на място ще се почувства мистър Хофман в атмосферата на Панем. Или поне – ние ще го почувстваме на място, както това се случи с уникално добрия образ на Хеймич, създаден от Уди Харелсън.

След като студиото беше поставено в безизходна ситуация и трябваше неотложно да реши с кой режисьор продължава работа по поредицата, финалният избор остана Франсис Лоурънс. Междувременно се чуха грозни слухове за разни неподходящи млади актьори, които да влязат в ролята на Финик – един от героите-съперници на Катнис и Пийта във втората част от поредицата на Сюзан Колинс. Ще обявим протест с негледане на филми в продължение на 48 часа (а това е страшно много време!), ако случайно отново се спомене името на Робърт Патинсън!

Ето и кратък синопсис, избягващ издайнически детайли, за да не „спойл”-ваме онези четящи, които все още не са се срещали с „Възпламеняване”:

Катнис Евърдийн и Пийта Меларк от Окръг 12 са победители в „Игрите на глада”, което гарантира спокоен живот и сигурност на тях и техните семейства. Но тези думи не значат нищо в реалността на Панем. Подтиснатите жители на всички окръзи се обединяват срещу Капитола, който жадува за реванш и смазване на неподчинението. Нужна е само една „сойка-присмехулка”, за да „възпламени” напрежението…

Очаква се снимките на филма по втората книга от трилогията да започнат наесен, като междувременно ще бъдете редовно информирани по развитието на проекта. Премиерата е обявена за 22 ноември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *