Стивън Спилбърг и Катлийн Кенеди са сериозни за "Джурасик парк 4"

Както знаете, за „Джурасик парк 4” се говори от десетина години и мине се, не мине време и „а-ха да се случи”, но истината е, че чак преди няколко месеца за първи път получихме истинска надежда, че в действителност можем да видим филма. Това стана, когато Стивън Спилбърг – единственият човек, способен да извади проекта, затънал в най-долните нива на „development hell” – обяви, че той и сценаристът на предстоящия римейк на „Oldboy” Марк Протосевич разменят и обсъждат идеи за евентуален нов филм.

Малко по-късно, на Comic-Con панела на „Приключенията на ТинтинСпилбърг отново потвърди тази новина с думите „Да, щастлив съм да заявя, че „Джурасик парк 4” си има история. Имаме сценарист. Надяваме се, че ще направим филма през следващите две-три години.”, с което допълнително затвърди усещането, че този път се работи сериозно, а не са поредните празни приказки в стил Джо Джонстън.

Сега от Deadline съобщават, че сценаристите на „Възходът на планетата на маймунитеРик Джафа и Аманда Силвър официално са били наети от „Universal” да напишат сценария на филма, което първо е доказателство, че Спилбърг съвсем не е говорил празни приказки (само дето зададените от него времеви граници няма да се окажат толкова кратки) и второ, е добра новина, тъй като загатва за намеренията на студиото не просто да ни хвърлят някаква тъпотия с динозаври, за да ни вземе парите, а наемайки Джафа и Силвър – които свършиха повече от чудесна работа с възраждането на убитата от Тим Бъртън поредица „Планетата на маймуните” – да направят наистина качествен филм.

„Deadline” съобщават още нещо, което знаехме отдавна – Спилбърг няма да се завърне на режисьорския стол, а само ще продуцира наравно с Франк Маршал и Катлийн Кенеди. Това ще рече, че ако всичко върви без проблеми, скоро трябва да чуем и името на човека, който ще се нагърби с тази сериозна задача. Лично ние не вярваме това да е Джо Джонстън.

Та, така. Тепърва ни предстои да видим развитието на проекта, затова поне пред нас има още доста време, преди да си позволим да се развълнуваме истински. Защото не искаме сега да си отпуснем „гийкщината” и после да ни порежат смъртоносно с поредното прекратяване на проекта от страна на „Universal”.

За сметка на това сме под истинска пара, очаквайки обявеното за 19 юли 2013 3D завръщане на оригиналния филм. Предвиждаме да се разцепим от кеф.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Няма да се зарадвам истински преди да започнат кастинг новини; вече толкова слухове и толкова „сценарии“ се изписаха, че претръпнах. Иначе горното звучи обнадеждаващо, де.

  2. И като говорим за кастинг, без Спинозавър този път, моля. Във Вселената на Юрския парк трябва да има само един apex predator и това е Тираничният и Титаничен Рекс.

    Няма да позволя на някое ново палеонтологично откритие, доказващо, че е имало по-могъщи и големи карнивори от негово величество мистър Т, да ми зачеркне детството с лека ръка и още по-лек сценарий.

  3. @UZUMAKI
    „Май пойнт екзакли“! 🙂

    @Vladi
    Съгласен съм, но трябва да има някакво разнообразие – докога ще го циклят този Т-рекс?