The Master himself Филип Сиймур Хофман

Точно преди един месец бяхме отнесени от смазващия, супер нестандартен първи тийзър на  „The Master” на гениалния Пол Томас Андерсън, който меко казано затвърди (циментира) позициите на филма като най-очакваното заглавие до края на годината. Единственото, което липсваше на тийзъра, беше самият Master Филип Сиймур Хофман. За наше огромно удоволствие, сега и тази „несправедливост” е поправена и вече можем да го видим в действие.

Честно казано резултатът е настръхващ (макар не толкова, колкото беше изпълнението на Финикс в първия тийзър) и виждаме защо, след като на фестивала в Кан бяха показани кадри, всички заговориха, че Хофман е сигурен кандидат за големи награди.

http://www.youtube.com/watch?v=EpFzJXQMgCE

Музиката, кадрите… Абсолютно типичен Андерсън. Нямаме съмнения, че „The Master” ще бъде страхотен филм.

Той разказва историята на младия алкохолик и скиталец Фреди Сътън (Хоакин Финикс), който става дясната ръка на харизматичния интелектуалец Ланкастър Дод (Хофман) – ветеран от Втората световна война, който при завръщането си в Америка създава нова вяра.

Първоначалната информация, че тази вяра е сциентологията, а Хофман ще изпълнява ролята на Л. Рон Хабърд, в последствие беше променена на „филмът е само е вдъхновен от тях и нищо повече”, но гледайки трейлъра оставаме с впечатление, че става въпрос за повече от вдъхновение.

Режисьор е Пол Томас Андерсън („Буги нощи”, „Магнолия”, „Ще се лее кръв”), а в ролите са Филип Сиймур Хофман, Хоакин Финикс, Ейми Адамс, Лора Дърн, Дейвид Варшофски, Джеси Племънс, Лена Ендре и др.

Премиерата е 12 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Направо е болзенено колко много ми се гледа този мастър клас по истинко кино. Пол Томас Андерсън отново ще направи най-добрия филм в година със скандално количество качествени филми. А колко точно е голям Хофман. Спомнете си за гейчето с къси гащета Скоти в другия шедьовър – Буги нощи. И сега Ланкастър Дод – ултимативния манипулатор.

  2. Майко мила… Хоакин Финикс!! Видяхте ли, това което и аз видях… що за актинг !?!?! Впечатлен съм сериозно, а не съм от впечатлителните.

  3. @Vladi
    Хофман е най-добър в „Туистър“. 🙂 🙂 🙂

    @Z
    „Честно казано резултатът е настръхващ (макар не толкова, колкото беше изпълнението на Финикс в първия тийзър)“, Защо мислиш, че сме го написали това? 🙂 🙂