Уоли Фистър и Кристофър Нолан

Alcon Entertainment обявиха, че един от най-специалните режисьори на нашето съвремие – Кристофър Нолан, заедно със съпругата си Ема Томас ще са изпълнителни продуценти на режисьорския дебют на Уоли Фистър. Няма да си играем на „кой беше това?” – всеки почитател на Нолан знае, че филмите му са заснети именно от този човек. Опитният оператор е зад камерата от края на 80-те години, а от 2000 година, стартирайки с „Мементо” на Нолан (може би защото режисьорът сам е снимал дебютния си филм „Following”), намира своето място сред авторитетните отговорни оператори – един от онези съ-автори на филми, които творят атмосфера. Едно от признанията за неговите възможности е наградата „Оскар” за „Генезис”.

Фистър е DoP с Нолан-абонамент, ала е криввал при Ф.Гари Грей за „Италианска афера”, миналата година при Бенет Милър за страхотния „Кешбол”, както и при Кевин Макдоналд за документалния му проект „Marley”, посветен на Боб Марли. В очакване на „Черният рицар: Възраждане” и в потвърждение на информацията от пролетта, когато за първи път се заговори за все още неозаглавения проект на Фистър добавяме, че според навиците на Нолан сценария на новака Джак Паглън се държи под ключ – не са известни нито заглавието, нито дори частичка от синопсиса.

Екип от Straight Up Films ще се включи в продуцирането паралелно с представителите на Alcon. В момента нещата се развиват във фазата „пред-подготовка”, очаква се снимките да започнат в последните месеци на годината. И независимо от това дали Нолан ще трябва да си търси друг майстор в пресъздаването на визията, ние здраво стискаме палци на Фистър и ще следим новините за развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сигурно ще стане като с Камински… От друга страна, за разлика от Нолан, Фистър не е най-големият почитател на Майкъл Бей.

    Пропуснали сте да отбележите за розовия му период, в който е снимал порно. 🙂

  2. Дано не стане като с Камински!
    Я ми кажете някой оператор, който има наистина добра филмография като режисьор, че се пъна да се сетя, но нещо издишам. Може би някой от по-старо време. На мен само Ян де Бонт и Бари Зоненфелд са ми в главата. Те имат едно две заглавия, но не са наистина добри режисьори.