Новините около „Пинокио” („Pinocchio”) на Гийермо дел Торо и Марк Густафсон идват не на час по лъжичка, а на година по лъжичка. Последния път, когато писахме за изключително любопитния „stop-motion” проект, разработван с помощта на „The Jim Henson Company”, беше през февруари 2011, когато ви представихме няколко прекрасни концептуални снимки.

За щастие, преди няколко дни получихме леко раздвижване на нещата. Първо, научихме, че в следствие на все по-задълбоченото участие на Дел Торо като продуцент на проекта, той е решил да ко-режисира наравно с Марк Густафсон (нищо не се чува за Крис Гримли, който според старата информация също трябваше да има режисьорски кредит), а днес, благодарение на EW получаваме и нов впечатляващ поглед към филма.

Пинокио

За съжаление, това „раздвижване” не означава, че ще можем да гледам филма скоро. Дел Торо е ужасно зает с милионите си проекти – най-вече със сегашния му приоритет „Pacific Rim” – и според предварителната информация снимките на „Пинокио” ще започнат през лятото на 2013.

Като имате предвид колко труд и време отива за заснемането на една качествена „stop-motion” анимация, можете да си представите кога ще е премиерата. Тоест, ако проектът ви е любопитен, по-добре се въоръжете с търпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *