Гай Ричи

Отдавна знаем за желанието на „Warner Bros.” да направи модерна версия на „Островът на съкровищата”, но напоследък не бяхме чували нищо конкретно за проекта. В интерес на истината смятахме, че на този етап вече ще имаме готов филм или поне снимачният процес ще е започнал, но очевидно това е един от онези случаи, в които прогнозите ни (или по-скоро разсъжденията ни по темата) се оказаха, ако не напълно грешни, то малко прибързани.

Но както и да е, да оставим това на страна и да видим накратко какво е положението в момента. Deadline съобщават, че продуцентът Лайънъл Уиграм не се е отказал от проекта и е наел Алекс Харакис да напише сценария (поредната версия?), а на режисьорския стол има вероятност да седне самият Гай Ричи. И защо не, все пак той се справи успешно с „Шерлок Холмс”, а идеята е новата интерпретация на класическия роман на Робърт Луис Стивънсън да е в същия стил – „period piece” с модерни елементи.

Както споделихме и миналия път, нямаме нищо против да гледаме модерна версия на „Островът на съкровищата”, особено ако се придържа към епохата и да не си позволява много волности и промени по сюжета – или това или трябва да е нещо фантастично като „Планетата на съкровищата” с Антъни Куин, който е един от любимите ни фантастични мини-сериали от детството – но честно казано, не сме големи фенове на идеята Гай Ричи да режисира. Просто стилът му на работа не ни се връзва с представите ни за историята.

Преди да почнем с оплакванията обаче, трябва да видим как ще се развият нещата, защото Ричи не страда от предложения за работа – след напускането на Стивън Содърбърг, той е топ изборът на „Warner Bros.” за режисьор на „The Man from U.N.C.L.E.”, а името му все се свързва с римейка на „Cannonball Run”, отново подготвян от „Warner”. Явно там много го тачат, защото по едно време го спрягаха и за продължението на „300”. Ама това едва ли е изненада, имайки предвид колко пари им докара с „Шерлок Холмс”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *