Прометей

Ден преди родната премиера на филма, получаваме една последна възможност да се надъхаме подобаващо с най-новото рекламно видео от филма, посветено на забележителния космически кораб „Прометей”, дал името си на филма, и който – като своя предшественик (или наследник, зависи как гледате на нещата) Ностромо – се очертава като равноправен герой.

Преди да видите видеото обаче, трябва да споменем, че 13:30 часа наше време, благодарение на Yahoo, ще можете да гледате на живо видео чат с Ридли Скот, а само няколко часа по-късно, също на живо, ще може да проследите събитията, предхождащи световната премиера на филма в Лондон.

А сега, ето обещаното видео, което за разнообразие е „spoiler free”.

http://www.youtube.com/watch?v=qYOrFUrzvQM

Режисьор на „Прометей” („Prometheus”) е Ридли Скот, а в ролите ще видим Нуми Рапас, Майкъл Фасбендър, Чарлийз Терън, Идрис Елба, Гай Пиърс, Логан Маршал-Грийн, Рейф Спол, Шон Харис, Кейт Дики, Бенедикт Уонг и Патрик Уилсън.

Премиерата е 1 юни 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

33 Comments

  1. Между другото, мислете му, ако пуснете позитивно ревю за тоя смазващо тъп филм. Такава срамота чак не очаквах. Визуално всичко е 6, но сценарият просто… Баси, как мразя да излизам прав понякога.

  2. искаме ревю.. искаме ревю.. искаме ревю.. искаме ревю.. искаме ревю.. искаме ревю………………..

  3. Стига сте ги юркали!!! Те поне 24 часа ще са в потрес – положителен или отрицателен, ще разберем по-късно… 🙂 Как се падна само, не е истина…. сега съм на море, после трява паднали комини да се градят… кога ще го гледам не знам… 🙁

  4. Отсега хващам бас, че Дринов ще го хареса и тук ще видим различно мнение 🙂
    При всички случаи ще се заформи сериозен диспут …

  5. Прав, крив в събота съм в IMAX-a. Но при толкова очакване и надъхване е нормално да има срив…А Дринов да не се е самообесил, няма го никакъв?

  6. И аз съм в събота в IMAX … не мога да разбера защо мамка му има само една прожекция на ден и то от 23.10. Това е пълна лудост 🙁
    А Дринов в момента е кино … с нетърпение очаквам поне намек, преди ревюто на филма 🙂

  7. Чак от втора седмица ще има повече прожекции в IMAX. Трябва да сме благодарни, че през първата има по една на ден, имаше вариант, в който филмът въобще нямаше да се дава. 🙂

    Но да кажа за филма, защото предполагам, че ви интересува. 🙂

    Ще ми се да кажа, че е смазващ, но не е – има проблеми. Въпреки това, ще му дам положителна оценка, защото има неща, които ми харесаха много. И най-важното! След края можем да си обсъждаме и да си спекулираме с приятели на по бира, което е яко. Сега не мога да кажа повече, щото съм мъртъв. Ще видим дали ще имам сили за ревю тези дни.

    Дринов signing off.

  8. Ае Дринов… Как може бе? След Космополис (примерно) човек може да седне с приятели на бира и да спекулира и обсъжда. Прометей е кух та дрънка, кво да му обсъжда човек? Честно, изобщо не искам да разбирам защо според Линделоф инженерите искат да си унищожат творението. И дано не се случи да ни занимават с това следващия път, че най-вероятно няма да е под ръководството на Ридли и съвсем пък нищо няма да става за гледане.

  9. @Silver
    Не мисля, че е смазващо тъп. Основният недостатък за мен е: 1. Липсата на дълбочина на характерите, за което просто нямаше време. Филмът е учудващо кратък. Мислех, че Ридли ще се разпусне в 2:30 – 3 часа. Липсваше ми поезията на моменти. Явно на съвременния зрител му трябва повече динамика в по-стегнат формат. Задълбочаването на философските и психологически вметки щеше неименуемо да измени жанрово филма, затова си и останаха на ниво сметки и внушения.
    2. Предсказуемостта – която не е точно предсказуемост – просто действието следва единствения логичен път. Нали никой не очаква да му вкарат ебаси яката арт-хипстърска и, О, Джийзъс, невиждана и нечувана идея за произхода на човешката раса и живота на Земята?! Сериозно! Освен това има клиширани образи, които идват като реверанс към феновете на поредицата и според мен създават приятно усещане за близост и фамилиарност с героите.
    Всичко друго: игра, атмосфера, съспенс, стил и специални ефекти са от много добри до прекрасни. Има немалко запомнящи се сцени, реплики, които влизат в графата ми: instant classic. В крайна сметка това е една от най-интелигентните научни фантастики (колкото и да са малко те), които съм гледал по родните екрани последните… много години.
    P.S. – Филмът можеше да направи две основни фатални грешки – да каже твърде много или да покаже твърде малко. Мисля, че Ридли се справи с баланса. ( И все пак вярвам, че мистериозния ореол около произхода и същността на ксеноморфите, не трябва да се вдига.)
    P.S.2 – Нали не само на мен ми се струва, че Ридли прави препратки към ранното християнство – около 80-та година сл. Хр.?

  10. Виво,
    Знаеш ли колко дълъг е първият Пришълец?
    Образите в Прометей не са никакъв реверанс към поредицата, защото нямат каквото и да било общо. Имат общо с произволен ТВ евтинджос на JJ.
    Ако видя още някой да каже, че това е интелигентна фантастика, ще повърна. Въобще, как може мнението ти да е толкова далеч от истината?

  11. Alien е почти колкото Prometheus. Но не мисля, че можеш да сравняваш двата филма – единият камерен до няма и на къде, който гони единствено атмосфера и психологическо напрежение. Не задава и не отговаря на въпроси ( не се опитва и не му трябва), нито трябва да демонстрира CGI.
    Съжалявам за стомаха, но наистина не знам колко по-интелигентен филм в този жанр очакваш?

  12. Нека образите да не са препратки към поредицата. Като започнем от този на компанията, минем през главната героиня, андроида…

  13. Андроид имаше и в Изкуствен интелект, so? Въпросът е, че като подход и развитие сбирщината в Прометей няма как да е по-далеч от хората в Пришълецът. Не че това задължително е нещо лошо, обаче реализацията е като в Каубои и извънземни.

    Иначе, надявам се, че си гледал филми като Бразилия, 12 маймуни, 2001, Соларис… Как точно Прометей минава дори за бегло интелигентен спрямо тях?

  14. А сега нека се върнем на годините в които са излязли тези филми. Най-новият е 12 Маймуни и е от края на 90-те, ако не се лъжа. 😉
    И пак, въпреки, че са фантастики, никой от тях не се занимава с толкова „масивна“ тема, като произхода ни. А тази тема е толкова дъвкана, писана, плюта и… т.н., че би било нечовешко яко да ни предложи нещо, което да ни се стори задоволително. Филм с близка тема, който ми е харесал и ми идва на прима виста е Stargate. Но това, сигурно, защото съм го гледал на 12. 🙂

  15. баси! няма за мен запетайки! тази вечер особено силно липсват! 😀

  16. Какво значение има от кога са филмите? Това, че е правен две години след Генезис трябва да е оправдание за липсата дори на грам оригиналност ли? Или това, че се напъва да третира фундаментални теми като произхода на живота на Земята, е извинение да го направи по най-кретенския възможен начин?

  17. Ебати тъпия филм. Айде, пускайте статия за да има къде да плюя.

  18. Алоооо Оперционнатаааа, Дриноооов….
    Хайде събудете се де. Един месец ли ще ви чакам за ревю на Прометей 😉
    Или просто ви е страх да напишете в действителност колко тъп е филма 😉 хихихи. Надявам се да не е наистина. Или пък ви е страх да пуснете ревю, защото всички ще започнат да плюят 🙂
    Сега сериозно. Очаквам от вас ревю с голямо нетърпение. И се надявам да е максимално обективно. 🙂
    Аз и преди съм ви казвал на няколко пъти, даже в една от новините и за този филм да не се надъхвате за някой заглавия прекалено много и после да не се окаже, че ще излезе боза и да се чудите как да го кажете и да срамувате, защото сте имали преди това прекалено големи надежди.
    Хайде, чакам. Искам истината, каквато и да е тя. Просто искам обективност 🙂

  19. Егати. За ревюто вече има по-голям hype, oтколкото имаше за филма. 😀 Дринов, прееби всички и не пиши ревю!

  20. По-удачно ще е да пусне първите две-три изречения от ревюто, последвани от:

    „За цялото ревю, изпратете SMS с текст „Drinov president“. Събраната сума ще бъде използвана за благотворителност, а именно – нови сценаристи за г-н Ридли Скот“

    🙂

  21. Е какво толкова – той си го написа по-горе, че не е смазващ. Другите пък казват, че бил тъп. Тъп, тъп, колко да е тъп. Вярно, че Ридли има и нетолкова убави филми, ама този ще се гледа задължително при първия удобен момент.

    Дринов сигурно всяка вечер е в IMAX-а (до тук 4-пъти) така че – почакайте за ревю. Пък ако питате мен – и аз бих минал без ревю – я, колко статии има – който иска да си плюе на воля!

  22. Айде, Дринов, на 2-3 часа проверявам и все нищо.Почвам да се чудя дали не си се самоубил от разочарование…..

  23. Ха-ха, нахайпи яко народа в продължение на няколко месеца и сега тишина. :):):)
    Честно, вече нямам такова търпение да гледам филма, колкото да прочета пустото ти ревю.

    А сега сериозно – не смятам, че нормално да се създава изкуствено такъв хайп. Поне мен ме загуби някъде на 3-та или 4-та новина с картинки или някакъв трейлър. Да, разбирам, че това привлича читатели и т.н.. но това беше наистина прекалено. Евала на маркетинговия отдел на филма, но сега като гледам преобладаващите негативни коментари, чак ми става тъжно.
    Все пак това е само един филм, няма нужда през дена да се пускат снимки и видео откъси.

    „Човекът от Земята“ е филмът, който ми направи най-добрата кушия на мозъка. Сниман с 5$, с някакви аматьори, цялото действие се развива в една стая, дори не знам защо се води и фантастика, но пък беше истинско удоволствие как ми напрегна сивото вещество.
    Още не съм гледал този тук, но се надявам, ако на кино е толкова зле, колкото приказват, с излизането на режисьорската версия да се пооправят малко нещата, поне с „Небесно царство“ бе така.

  24. Уф, последният абзац го праснах по инерция, преди това четох в блога на скротума, как обсъждат кой фантастичен филм бил по-Ентелигентен. 🙂 Простете и за грешките.

    П.П. Дринов, пусни едно бутонче за редакция, поне за по-редовните посетители. 😉

  25. Така,предполагам както всички вие,така и аз отидох супер надъхан и с големи очаквания за филма,все пак всички го чакахме,и много нерви потрошихме докато дойде премиерата,НО след прожекцията ми заседна една буца в гърлото,не за друго ми може би защото все пак очаквахме много брутален и адски оригинален филм,продължение на един епос в киното но уви,това не стана.Вместо това видях един много претупан филм с някакси не много добре замислена (пред)история,която нямаше нищо общо със мрачната атмосфера на Пришълецът и ужасът който той създава,за съжаление това нещо в Прометей го няма,и може би за това ме разочарова.Но както и да е,филма си има и хубавите страни,поне в края когато най-накрая се появи един ксеноморф,който си мислех че ще бъде кралица,но и така става.Надявам се да има Director’s Cut,който да пооправи малко „бъговете“ във филма и да видим нещо малко по качествено което да оправдае голямото чакане и още по-големите ни очаквания за филма
    P.S. За първи път си изказвам мнението в сайта ви,супер сте и много редовно ви следя,браво и все така добре да сте за напред

  26. Ауу, засегнах ли те? Вместо да се правиш на интересен, престани да четеш между редовете – всъщност само хвалих филм, който съм гледал веднъж и то преди 2-3 години (и дори не се опитваха да скрият евтиното излъчване, което така или иначе нямаше никакво влияние върху оценката ми за филма, пък и не съм фен на наливането на стотици милиони в продукции, често със съмнителен резултат). Прости ми, че не помня целия актьорски състав и кой от тях е про, и кой е играл само в аматьорски театрални постановки. Така че, задръж съжалението за себе си.

  27. Не знам, според мен Дринов е задължен по контракт да не плюе по филма (горе все още има рекламен банер), пък то след целия този негативизъм ще е смешно, ако пусне позитивно ревю и затова май нещата клонят към липса на такова. 🙂 По-добре де, филмът не си струва писането за него.