Стивън Фриърс режисира Саша Барон Коен в ролята на Фреди Меркюри?

от на 2012-05-12
 

Стивън Фриърс

Изявите на Саша Барон Коен с предстоящата премиера на „Диктаторът” ни напомниха, че вече сме споделяли за проекта, посветен на Фреди Меркюри, в който майсторът на пародийните образи ще се превъплъти в един от най-обичаните и незабравими вокалисти на всички времена.

Новото около филма са коментарите на Variety, че вероятно Стивън Фриърс ще седне на режисьорския стол. Въпреки че тази договореност не е финализирана, други имена на конкурентни режисьори не се споменават. На този етап сценарият е дело на Питър Морган, с когото Фриърс е работи преди няколко години по „Кралицата” и телевизионния „The Deal”.

Все още неозаглавеният филм ще проследи годините, в които „Queen” се превръщат в музикално явление и ще се обърне специално внимание на концерта „Live Aid” от 1985 година, без да се акцентира върху последните години от живота на уникалния Фреди Меркюри. Да правиш биографичен филм винаги е било рисковано начинание. Но оптимизмът на Брайън Мей от началото на миналата година очевидно не се е изпарил, просто се е преместил във времето – той, Роджър Тейлър и Джон Дийкън ще дадат всичко от себе си в името на този филм и подкрепят идеята Саша Барон Коен да поеме ролята на Меркюри.

Ние пък сме твърдо убедени, че ако утвърден майстор като Стивън Фриърс (дори само „Опасни връзки” да беше направил, пак щяхме да му се кланяме доземи!) поеме проекта, той ще се превърне в хит. Ослушвайте се за новини!

коментари
 
Отговорете »

 
 • MadMax
  2012-05-12 at 16:46

  Саша Барон Коен освен, че прилича на Фреди, ще направи и запомняща роля … подобен филм е изключителен шанс за всеки актьор и мисля че това ще е ролята на живота му :))

  Отговор

 • 2012-05-13 at 00:06

  напълно споделям!
  още повече след като го видях в „Диктаторът“…
  твърдя – без ирония и преувеличение – че момчето е доста талантливо, просто е избрало нетрадиционен начин да демонстрира възможностите си, затова го подценяват…
  ще го бъде – сигурна съм! 😉 8)

  Отговор

 • 2012-05-14 at 19:11

  Да, Коен е супер интелигентен и талантлив, но не знам защо ме мъчи чувство, че няма да го видим в ролята.

  Отговор

 • MadMax
  2012-05-14 at 19:13

  ЕЕ то така не е честно !!! Ти имаш някаква вътрешна информация :(

  Отговор

 • 2012-05-14 at 19:21

  Хх-ха-ха. Ник’ва информация нямам, само си мисля. :) Адски много искам да стане цялата работа.

  Отговор

Коментирайте