Илайджа Ууд ще участва в трилъра „Grand Piano”

Скорост” на пиано” звучи като смотана и доста остаряла шега, но точно така описват независимия трилър „Grand Piano”. Само че вместо да гледаме Кеану Рийвс зад волана, този път ще следим Илайджа Ууд пред клавишите – главният герой някога е бил изключителен концертиращ пианист, но страда от жестока сценична треска и се готви за изпълнение пред публика за първи път от 5 години насам. Но в момента, в който сяда пред пианото, той забелязва заплашителна бележка, която го уведомява, че ако не даде най-доброто от себе си и той и жена му ще умрат.

Режисьор ще е испанецът Еухенио Мира, който е и композитор на няколко филма, сред които „Timecrimes” (под псевдонима Чъки Наманера). Е, не сме никак наясно дали го бива като режисьор, но поне сме сигурни, че разбира от музика и „Grand Piano” ще има отличен саундтрак. А след като Илайджа Ууд ще участва, може би и сценарият е приличен?

Ако се притеснявате, че подобен сюжет няма как да се окаже як трилър, може би името на Родриго Кортес ще ви вдъхне надежда – ние сме фенове на Кортес и неговия „Buried”, който беше значително по… ограничен откъм възможности, но в крайна сметка се оказа много приятен трилър. А Кортес ще е продуцент на „Grand Piano”, заедно с Ейдриън Гера. Сценарият е на Деймиън Чазел (предстоящия „The Last Exorcism 2”) и се очаква снимките да започнат в края на лятото в Испания и Чикаго.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ууууу, yummy 😀 Това си го слагам в секцията за филми, които трябва да се следят отблизо!!! Режисьор композитор – само това ми стига, но като се има в предвид, че ще се пише от човекът, направил уникалния „Guy and Madeline on a Park Bench“ и ще се продуцира от Кортес… ихаааа

  2. Ха, ентусиаст като мен. А аз си мислех, че тук ще има коментари, тея па тъпаци само се чудат каква поредна простотия да измислят. 🙂 🙂 Евала Влади! 🙂