Джеймс Макавой и Джесика Частейн в общ двоен проект

от на 2012-05-30
 

Джеймс Макавой и Джесика Частейн

Проект със заглавие „The Disappearance of Eleanor Rigby” е предизвикателен поне по две причини. Първо – всички, които поназнайват нещичко от класиката в съвременната музика с автори Ленън/МакКартни, се запитват веднага „има ли нещо общо с песента?”. Второ – обещанието е не за един, а за два, независими един от друг филма. Грешка – не съвсем независими, а по-скоро взаимно допълващи се. Амбицизната идея е на сценариста-режисьор и дебютант Нед Бенсън, който се стреми да пресъздаде различните погледи към връзката на една семейна двойка в Ню Йорк. Перспективата на съпруга ще бъде отразена в „The Disappearance of Eleanor Rigby: Him” с помощта на Джеймс Макавой; зрителите ще гледат през погледа на съпругата в „The Disappearance of Eleanor Rigby: Her” – в ролята Джесика Частейн.

Излишно е да споделям колко съм доволна от тази новина – заради актьорското присъствие! И на двамата. Много залагам на Макавой пред предишната перспектива в „Неговата” роля да се появи Джоел Еджъртън. Според Variety филмите ще бъдат самостойни, не се очаква единият да е продължение на другия или обратно. Освен това вероятно ще бъдат пуснати на екран по едно и също време. Което означава, че публиката ще избира коя гледна точка предпочита да види, а ако се „жертва” и за двете – всеки ще може да реши в какъв ред да подходи към филмите. Героят на Джеймс ще бъде собственик на ресторант, героинята на Джесика ще е неговата съпруга Елинор, която се „връща в колежа”, каквото и да означава тази крайно недостатъчна характеристика в официалния прес-рилийз по повод проекта.

Очаква се снимките да започнат през юли, а продуцентите от Myriad Pictures обявиха присъединяването на Макавой в дните на Кан с надежда името му да привлече интерес от страна на разпространители.

All the lonely people
Where do they all come from?…
Where do they all belong?

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте