Syfy ще екранизират „Очите на дракона” на Стивън Кинг

от на 2012-04-26
 

"Очите на дракона" - корица Петър Станимиров

Както се казва, няма почивка за смелите. Няма как, Стивън Кинг е един от тези автори, които и послание на стената в крайпътна тоалетна да надраскат, пак ще има някаква стойност и ще се намери кой да го филмира – между другото той имаше един доста приятен разказ „Всичко, което обичаш, ще ти бъде отнето”, за човек, който колекционира подобни тоалетни „шедьоври”.

Но както и да е, мисълта ни е, че рано или късно всичко, излязло изпод неговото „перо”, ще бъде филмирано. Последната новина в тази посока е, че от телевизионния канал „Syfy” подготвят екранизация на един от най-нетипичните и симпатични романи на „Краля” Очите на дракона” – Майк Тайлър („Defiance”, „Battlestar Galactica”) и Джеф Винтър („Аз, роботът”) ще напишат сценария, а Тайлър и Бил Хабър ще са изпълнителни продуценти.

По принцип тази новина би ни зарадвала адски много, защото сме големи фенове на „Очите на дракона”, но съдейки по 99% от филмите им, не виждаме как „Syfy” ще успеят да направят нещо свястно. Виж, ако беше „HBO” щеше да е друга работа – едно кратичко мини-сериалче, за да ни подгреят за „Тъмната кула” (както вероятно знаете в „Очите” има доста връзки, макар и не преки, с „магнум опуса” на Кинг)… ех, мечти!

На този етап толкова. Очаквайте ни с повече подробности около развитието на проекта.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ivcho
  2012-04-26 at 12:12

  Не е лоша книгата!

  Отговор

 • 2012-04-26 at 12:16

  Няма как да не се съглася за SyFy… Каквото последно тяхно съм гледал, все не е ставало за… гледане :)

  Отговор

 • AzUrAL
  2012-04-26 at 15:32

  На SyFy филмите ги гледам винаги с нагласата, че ще гледам пародия и винаги съм се счупвал от смях не знам дали има смисъл да се гледат с някаква друга нагласа де…Виж сериалите са им друга работа..

  Отговор

 • 2012-04-26 at 17:02

  Сериалите са им СЪВСЕМ друга работа… поне някои, де…. :) Ако не се напънат над възможностите си имат мозъка да направят нещо прилично според мен. :)

  Отговор

 • heinrich
  2012-04-27 at 16:07

  Страхотна новина :) чакам с нетърпение, дано да се получи……. а не като ……. да не бъркам с пръст в раната…. :(

  Отговор

 • 2012-05-01 at 11:58

  Чудно защо SyFy не се напънат да си направят един продуцентски отдел за филм с „high production values“ , които да пускат и на големите екрани. Според мен ще е яко.

  Отговор

 • Bo
  2012-09-16 at 19:29

  В момента чета тази книга, вече мога да кажа, че е много хубава :)
  Би се получил много интересен сериал, ако не се отдалечат прекалено от оригинала, защото има някои моменти, които са много въздействащи.

  Отговор

 • 2012-09-16 at 20:17

  По някой път при екранизациите не се получават, ако са съвсем буквални, но не е хубаво и да са много „отдалечени“. Точния баланс е супер важен. Стискаме палци тук да го нацелят, книжката го заслужава. :)

  Отговор

Коментирайте