Ник Кейв

Досега не сме имали повод да пишем за „The Death Of Bunny Munro” на Ник Кейв, затова преди да преминем към най-новата информация, нека първо обобщим, така да се каже, случилото се в досегашните епизоди.

Първоначално Кейв планира „The Death Of Bunny Munro” като сценарий, но след като става ясно, че филмът няма да го бъде, решава да го преработи и издаде като роман. Разбира се, типично за днешните екранизации, в момента, в който романът излиза за продажба, вече се работи по филм. За щастие проектът е на Джон Хилкоут („The Road”, „The Proposition”) – отличен избор за режисьор на толкова мрачна история и то на стария му приятел Кейв – и най-вероятно става дума за британски сериал, особено подходящо за сюжета, който можете да прочетете по-долу.

После – някъде около средата на 2010 – Ник Кейв обяви, че Рей Уинстоун се интересува от главната роля, с което „The Death Of Bunny Munro” се очерта като един от най-интересните британски независими проекти, било то за голям или за малък екран. И след това, пълна тишина, чак до миналата седмица, когато Уинстоун споменава екранизацията пред The Mail Online.

Ето какво казва актьорът:

„Ще го направим краен. „Shame” ще заприлича на „Teletubbies” в сравнение.”

Смело изказване, но спокойно може да се окаже 100% истина. Ако се чудите как така ще се получи, романът проследява алкохолизирания Бъни, който продава козметика, основно като преспива с клиентките си. Животът му, ако може да се нарече така, се преобръща след самоубийството на жена му и крайно объркан, Бъни се качва в колата си и заедно с 9-годишния си син, потегля на объркано и мрачно пътешествие.

Все още не е ясно кога (стискаме палци, че не става дума за „ако”) ще започнат снимките на „The Death Of Bunny Munro”, но със сигурност ще е след като Хилкоут приключи работа по „The Wettest County” – още една екранизация, но този път Ник Кейв е автор само на сценария, а романът е „The Wettest County in the World” на Мат Бондурант.

Death оf Bunny Munro

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments