Франсис Лоурънс

Край – последно, предпоследно, вече май е решено кой ще режисира „Възпламеняване” („Catching Fire”). След откровено смехотворните… фантазии касаещи Кроненбърг Иняриту и Куоарон, от Lionsgate бяха редуцирали избора до две имена: режисьора на „Кешбол” Бенет Милър или Франсис Лоурънс, отговорен за „Константин”, „Аз съм легенда” и „Вода за слонове”. Лоурънс трябва да е получил конкретно предложение преди дни, а Милър се оказва възпрепятстван от работата по следващия си проект, драмата „Foxcatcher” със Стив Карел, Чанинг „Чайника” Татум и Марк Ръфало, която се опитва да реализира още от времето на „Капоти”.

В мрежата се въртят слухове, че една от причините да се оттегли Гари Рос е и свръх-детайлната взискателност на авторката Сюзан Колинс, която държи на изключително вярна адаптация на „Възпламеняване” от сценариста Саймън Бюфой, а книгата не е като да няма неща за изглаждане при пренасянето й на екрана. Опасенията за липса на време – снимките трябва да започнат през август, за да може Дженифър Лоурънс да изпълни поетия ангажимент към Fox за продължението на „Х-Мен: Първа вълна” и снимките му идния януари се комбинират с частична неувереност в способностите на Лоурънс да се справи с такъв предизвикателно-тежък и голям проект.

Говори се, че Lionsgate са обмисляли варианти за предложения към Томас Алфредсон (оригиналния „Пусни ме да вляза”, „Дама, поп, асо, шпионин”), Дънкан Джоунс („Луна”), Кари Фукунага (последната екранизация на „Джейн Еър”)… Имена, имена – финалният избор зависи от толкова много фактори, че направо не си представяме какво им е на продуцентите! Още не можем да кажем със сигурност склонни ли сме да се зарадваме от избора (‘щото харесваме „Константин”, например) или по-скоро ни се иска да изчакаме в позиция „резерве” – да видим дали наистина ще е той, и ако да – как ще се справи, пък тогава да ръкопляскаме… евентуално…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *