Образи на градове – обожаваме филмите-омнибуси, в които няколко творци обединяват усилия и представят уникалния си поглед към познато (и не толкова) място, средоточие на животи, съдби, енергии, пътища. Сериозна група е отправила взор към Хавана – и резултатът е „7 Days In Havana”. Бенисио дел Торо, Лоран Канте, Гаспар Ное, Пабло Траперо, Елиа Сюлейман, Хулио Медем и Хуан Карлос Табио разказват истории, които изпълват с живот туптящото сърце на Хавана.

Дел Торо се е заел с документиране на едно денонощие на американски турист в Куба (в понеделник); (във вторник) „джем-сешънът” на Траперо включва Емир Кустурица, който трябва да получи актьорска награда, и „Лада” (поне според плаката), „Дневникът на един начнаещ” се разглежда (в сряда) от и с участието на Сюлейман, който обикаля из Хавана в очакване нещо да се случи; в „Изкушението на Сесилия” (за четвъртък) Медем се фокусира върху любовен триъгълник; „Ритуалът” на Ное (в петък) е посветен на екзорсизма; „Сладко и горчиво” на Табио разказва (в събота) за радост и тъга в живота на кубинците, а „Изворът” на Канте проследява жертвоприношение към древна религия в Йоруба (разбира се, в неделя). Кубинският автор Леонардо Падура е автор на историите, разказани през очите на туристи – което е предизвикателна „заявка”, защото във филмите-омнибуси, попадали в полезрението ни до момента, отделните истории най-често са и с отделни, съвсем независими сценаристи.

Сред актьорите в късометражните творби са и Даниел Брюл, Джош Хътчърсън, Мелиса Ривера и въпреки че няма още ясна премиерна дата, този филм си го заявяваме за гледане – най-малкото на фестивален екран!

И не пропускайте да обърнете внимание на страхотните плакати!

7 Days In Havana - плакат

7 Days In Havana - плакат

7 Days In Havana - плакат

7 Days In Havana - плакат

7 Days In Havana - плакат

7 Days In Havana - плакат

7 Days In Havana - плакат

7 Days In Havana - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Плакатите цепят мрака! Напомниха ми за полските от едно време. 🙂

  2. Дринов, добре че бяха новелите на Бенисио дел Торо и Хулио Медем за да спасят филма .

  3. Така ли? Значи да не се навивам да го гледам. Както казх и без това ми е писнало от градски антологии. 🙂