Авторът Джонатан Уийнър и актрисата Татяна Лолова в София [юни’2011]

Играта приключи, „Странната наука за безсмъртието” на Джонатан Уийнър спечели:

Искра Мариянова Мичева

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

_________________________________

Било е време, когато сме се отнасяли към своята мимолетност с достойнство, приемайки неизбежното – старостта и смъртта; давали сме си кураж да приемем или отхвърлим в душата си това, което не можем да променим в плътта… Сега живеем в различни времена. Очакваната продължителност на живота ни нараства с около две години на десетилетие или около пет часа на ден, според стандартните оценки на учените, занимаващи се с изследване на продължителността на човешкия живот. Това означава, че за всеки ден, изживян днес, ни се подаряват още пет часа живот по-нататък!

Преди двайсет години само неколцина биолози са изследвали дълголетието. Научното поле е било съвсем тясно, изглеждало е старо. Може да се каже, че науката за вечната младост е изглеждала и се е чувствала стара. Опитите за удължаване на човешкия живот по някакъв сериозен и нарочен начин не са стигнали доникъде още от времето на изследванията на древните гърци и вавилонците. Днешната наука за дълголетието обаче се развива бързо. Тя отново е разбунена и болезнено объркана. Отново се чувства млада, а Джонатан Уийнър обединява темата в прекрасен научен труд, озаглавен „Странната наука за безсмъртието” (ИК „Изток-Запад”). Уийнър е автор на няколко научнопопулярни книги, свързани с биологията и неговите интереси в еволюционното развитие на видовете, генетиката и опазването на околната среда. През 1995 г. печели „Пулицър” за нехудожествена литература, а в момента е професор в Колумбийския университет, където обучава как се пише за наука и медицина.

Един от вас ще спечели „Странната наука за безсмъртието”, ако отговори правилно на един фундаментално труден въпрос…

Безсмъртието е характеристика на кой от следните легендарни филмови герои:
а) Люк Скайуокър
б) Хари Калахан
в) Конър МакЛауд

Верен отговор и координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 25 април (включително)!

„Странната наука за безсмъртието” на Джонатан Уийнър

Ревю за великолепната книга „Странната наука за безсмъртието” можете да прочетете тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Трябваше и Джон МакКлейн да е сред вариантите, ама и така е достатъчно епично. 🙂

  2. Трябваше Маклейн да е сред вариантите, но това означаваше Сакстън да направи копи/пейст и да се преработи. 🙂 Не можем да го натоварваме момчето. 🙂 🙂