„Goblins”  на Филип Рийвс

Непрестанно си търсим поводи за добро настроение! И когато си харесаме новина с потенциал, бързаме да я споделим, за да станат повече феновете, които стискат палци. И така – според Variety продуцентското студио Laika вече е определило за свой следващ проект адаптацията на романа на Филип Рийвс „Goblins”. Тази компания е отговорна за „Коралайн” и за така очаквания от нас „ParaNorman”, и според предварителните планове като режисьор на проекта ще бъде ангажиран аниматорът на „Фантастичният г-н Фокс” – Марк Густафсон (който ще поеме и стоп-моушън детайлите по „Пинокио” на Гийермо дел Торо, а и често работи по анимационни реклами, които продуцира Laika).

Историята на бъдещия филм ще се върти около млад гоблин с малко повече мозък от събратята си. За да не ви държим съвсем „на сухо”, споделяме синопсиса на книгата на Рийвс, която се появи в Обединеното кралство преди месеци, а в Щатите ще излезе през 2013 година:

Светът на „Goblins” е повече от странен, изпълнен е с магични същества и героични приключения. Гоблините, които обитават големите кули на Клоувърстоун, прекарват времето си в кавги, крамоли и сбивания, също толкова безсмислени, колкото и непрестанните им караници. Единствен умният млад Скарпър осъзнава, че черна магия, създадена от победен в битка магьосник, се опитва да намери отново път към света. От земята на хората пристигат авантюристи, които си търсят късмета – и тролове, гиганти, боглини, блатни чудовища, дървета-воини и жадни за кръв гоблини са въвлечени в страхотно-прекрасен магически конфликт, за радост и наслада на почитателите на фентъзи истории…

Епично звучи, нали? Не е ясно още кой ще адаптира романа, нито кои актьори ще бъдат предпочетени като гласове в бъдещия стоп-моушън проект, но самият факт, че се говори за него, го отпраща за финална дата нейде в 2014 – нали ви е ясно колко време изисква конструирането и заснемането на макети и кукли?! Просто не ни се мисли какъв труд е това! Завиждаме благородно на аниматорите и оставаме в страхопочтително очакване на новини около „Goblins”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *