„Х-мен” и „Игрите на глада”

Сигурно не е зле да си Дженифър Лорънс – не само те спрягат за бъдеща холивудска звезда, ами и за две години (точно толкова са минали от „Winter’s Bone”) студията вече започват да се бият за място в програмата ти и общо взето, най-голямото ти притеснение е, че някой може и да отиде да гледа „House at the End of the Street”, който – нека си признаем – едва ли ще стане класика в жанра. Но като цяло положението не е никак зле, след като „20th Century Fox” и „Lionsgate studios” организират програмата си според свободното време на младата актриса.

Организирайки снимачните периоди на продълженията на „Х-мен: Първа вълна” и „Игрите на глада”, „Fox” и „Lionsgate” все пак стигнали до мирно разрешение и „Catching Fire” (вторият роман от поредицата „Игрите на глада”, на български „Възпламеняване”) ще се снима първи тази есен, докато снимките на следващия „Х-мен” ще започнат януари 2013. Засега всичко изглежда мирно и спокойно, но според Heat Vision ако още веднъж филм от поредицата „Игрите на глада” попречи на „Fox” филм с участието на Лорънс, студиото възнамерява да се позове на договора й и да тропне с крак. Да се надяваме, че няма да се стигне дотам – вече започва да ни писва от продължения, дори и на филми, които харесваме, но Дженифър ни радва и нямаме нищо против по-често да я гледаме на екрана.

Разбира се, ако се беше стигнало до големи драми, „Lionsgate” без съмнение щяха да отстъпят – не само договорът на актрисата с „Fox” предшества техния, но и те просто няма как да направят продължение на „Игрите на глада” без нея. Забравете за смяна на този етап. Но смяна на режисьора, това е нещо друго, особено когато самият той иска да напусне. Според The Playlist Гари Рос няма да се завърне за „Възпламеняване” и доколкото разбираме основната причина не е ниския хонорар, предложен от студиото, а по-скоро желанието му да снима друг проект, който е написал преди време и който се надява да осъществи след сериозния финансов успех на „Игрите на глада”. Не знаем нищо повече за този мистериозен проект, а и имайте предвид, че все пак засега няма официално прес-съобщение от „Lionsgate” за напускането на Рос.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. аз гласувам „за“ (ако е вярно) режисьорското оттегляне, защото много ми е любопитно да видя различен поглед в различната втора книга 8)
    трябва нещо да се промени в реализацията на втората част, задължително е!!!