Дейвид Финчър

Даааа, за съжаление не са само най-обещаващите кино-проекти („At the Mountain of Madness”, „Изгубеният рай”), които очакваме с огромно нетърпение, но и по-интересните телевизионни сериали също непрестанно имат проблеми и както обикновено, точно ти се пригледа нещо и край. Засега най-много ни е яд за „Locke & Key”, но се притесняваме, че „House Of Cards” на Дейвид Финчър (чакаме го цяла година) може да последва съдбата му и в крайна сметка да го измести като най-голямо разочарование.

Да се надяваме, че няма да се стигне до спиране, но „Netflix” сериалът определено има проблеми – според THR Финчър, който е изпълнителен продуцент (заедно с Кевин Спейси) иска увеличаване на бюджета. Донякъде е разбираемо, че „Media Rights Capital”, които финансират проекта – „Netflix” ще го разпространяват, ако просъществува – се притесняват, че ще трябва да заделят още пари, след като сегашният бюджет е 100 милиона.

Не е ясно за какво са допълнителните пари (нито за каква сума става дума), но сценаристът Бо Уилимон пояснява, че е готов с първите 13 епизода и мащабът е сериозен. Засега Финчър възнамерява да режисира първите два епизода, но заплашва, че ще напусне, ако екипът не се разбере с продуцентите.

Media Rights Capital” настояват, че всичко е наред и снимките ще започнат този месец и можем само да се надяваме, че не ни баламосват и в крайна сметка ще дадат на Финчър каквото поиска. Определено го заслужава и Уилимон очевидно е съгласен с нас:

„Много хора лесно използват думи като „гений”. Аз не съм сред тях, но наистина мога да кажа, че той е брилянтен. Най-умният човек, който съм срещал, а аз съм срещал много умни хора. Той е перфекционист във всеки страхотен смисъл на думата и участва в проектите си на всяко едно ниво – от най-дребния детайл до основната идея. Невероятното е, че той поема един проект, знаейки точно какво иска и на всичкото отгоре има таланта и упорството да го постигне.”

Чак ни стана леко неудобно от тази тирада. Get a room already!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Даааа, ама не. 🙁

    Предпочитам обаче, да го направят все някъде (само не и по Fox!), отколкото да го обявят и после кур!