Въпреки че сме големи почитатели на саблезъбата катерица Скрат, у нас се е загнездило чувство на недоволство и протест към безпардонното експлоатиране на образа в десетките самостоятелни филмчета и тийзър трейлъри, предшестващи всеки един от филмите от поредицата „Ледена епоха” до момента, и ни се ще от „Fox” и „BluSky” да престанат да го използват.

От друга страна обаче, когато Скрат липсва (всъщност го има в началото, но съвсем за кратко), какъвто е случаят с първия официален трейлър на най-новото приключение на Мани, Диего и Сид, озаглавено „Ice Age: Continental Drift”, нещата изглеждат доста… как да кажем… доста безинтересни.

Мдааа, филмите от поредицата никога не са били сред най-любимите ни анимации, но не можем да отречем, че в тях има няколко доста сполучливи и симпатични образа. Проблемът е, че те вече са неспособни да дърпат все по-инфантилизиращата се история и нещата, които започнаха да се скапват наистина сериозно още в предната част, тук не отиват на по-добре. Ама на кой ли му пука, децата пак ще го спукат от гледане.

В „Ice Age: Continental Drift”, суперобичаните герои от „Ледена епоха” – Мани, Диего и Сид – се впускат в най-голямото си приключение до момента, когато невиждан катаклизъм разцепва целия континент. Разделени от останалата част от стадото, приятелите използват айсберг като импровизиран кораб. Той ги отвежда на епично морско приключение, в което се изправят пред екзотични морски създания, откриват прекрасни нови светове и влизат в битка с безмилостни пирати. А новата среща на Скрат с неговия вечно изплъзващ се жълъд го изпраща на места, където нито един катеричи крак все още не е стъпвал.

Премиерата на „Ice Age: Continental Drift” е 13 юли 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments