Хю Данси

То беше ясно, че скоро отново ще пишем за предстоящия сериал на NBC „Hannibal” – макар и все още да не сме сигурни какво точно ни е мнението за цялата тази история, пак ще следим, ще пишем и в крайна сметка ще гледаме поне няколко епизода от чисто любопитство, ако ще и да се окаже, дето се вика, най-лошата идея в дългата и тъжна история на лошите идеи.

Когато за първи път писахме за проекта (вече одобрен за 13 епизода, още преди да е сниман пилота), споменахме доста очебийната истина, че всичко – ама наистина всичко – зависи от кастинга. За съжаление, точно той не тръгва блестящо, защото според Deadline актьорът, който ще замести Уилям Петерсън и Едуард Нортън в ролята на федерален агент Уилям Греъм, е Хю Данси.

Не сме никак изненадани, че започваме кастинг новините с Уил Греъм – от една страна служи за подгряване (никой не би обърнал внимание на тази новина, ако вече се знае кой е Ханибал), от друга, изборът на другата главна роля е значително по-важна и тежка задача. За самия доктор Лектър ще си говорим допълнително и надяваме се скоро, но засега сме леко притеснени от този Данси, който в крайна сметка ще е главният герой (един вид „нашия”). Никога не ни е правил особено добро впечатление и за десетина години вече все още не ни е грабнал с актьорски способности, а това определено щеше да компенсира крайно неподходящия му за ролята външен вид.

Но сега като се замислим и госпожа Данси (по-добре позната като Клеър Дейнс) не ни беше любимка, преди да я видим в „Homeland”, а е жестока в ролята на Кери Матисън. Не, че очакваме „Hannibal” да последва примера на „Homeland” и да стане най-добрият нов сериал на 2013, но с един по-талантлив доктор Лектър може и да стане, ако не друго, то поне „за гледане”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Как може такова глупости да пишете.Хю Данси изигра перфектно ролята си като актьор и външния му вид беше изключително подходящ.Беше много завладяващ и истински

  2. Така е, оказа се повече от перфектен. Радваме се, че сгрешихме в преценката си. Все пак, както личи от последния абзац, си бяхме оставили вратичка за подобно нещо. И ако се поровите в следващите ни новини по темата, ще видите, че му отдаваме нужното признание.