Тъмната кула

След своеобразния фалстарт на „Джон Картър: Между два свята” през изминалия уикенд, честно казано не очаквахме да чуем каквото и да е за екранизирането на magnum opus-а на Стивън Кинг, „Тъмната кула”, през следващата година, година и половина, тъй като смятахме, че дълго време големите студия ще бягат от високобюджетни жанрови заигравки.

Оказва се обаче, че сме грешали, защото Deadline съобщават, че „Warner Bros.” са на път да вземат проекта в свои ръце и да дадат зелена светлина на Рон Хауърд да режисира поне един филм със сигурност – както вероятно знаете първоначалният проект включваше три филма с два телевизионни сериала между тях – евентуално с Хавиер Бардем (който все още не е напуснал уравнението) в ролята на Роланд Дисчейн.

Честно казано, не смятахме, че в приказките на Хауърд за съкращаване на бюджета и свиването на мащаба има някаква истина – или по-скоро не ни се вярваше, че това ще има ефект – а пък информацията, че HBO ще подкрепи телевизионната част от проекта направо я пропуснахме като смехотворни фенски бръщолевения, но ето, че се оказва, че не всичко е загубено.

Разбира се, все още нищо не е сигурно, но ние за първи път от много време насам сме оптимисти и вярваме, че нещата не само ще се получат, но ще се получат добре. Да се готвят „At the Mountain of Madness” и „Изгубеният рай”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Хайде да видим 🙂 И един филм да направят… пак ще е нещо. А то дори и успех може да има… после да се появят и още 🙂

  2. Ихааа, тотално го бях отписал това нещо и сега бум! Уорнър винаги са ми били по-симпатични от лалугерите в Юнивърсал, дето си отварят по-рядко кесията и от бай ви Скруч…. :/

    А за какво ти беше да споменаваш и HBO…. предричам разбити сърца ако всичко пак удари на камък :((

  3. Знаех си че рано или късно мечтата ще се сбъдне…..
    Аз казах ли ви че (в новината за Прометей) че започва този месец голямо изпразване 😉
    те те новината за годината. Надявам се само да не си остане само тази новина;)