Тийзър трейлър на „The Host” на Андрю Никъл

от на 2012-03-23
 

По принцип бихме били супер развълнувани от възможността да видим първия тийзър трейлър на нов фантастичен филм на Андрю Никъл („Гатака”, „Господар на войната”, „Шоуто на Труман”), но в случая става въпрос за екранизация на романа „Скитница” („The Host”) на Стефани Майър – жената отговорна за поредицата „Здрач” – и е нормално да изпитваме известен скептицизъм.

Като допълнителен фактор за негативизма ни се явява и фактът, че въпреки положителното ревю, което написа колегата break за последния филм на Никъл „Дилъри на време”, като цяло останахме разочаровани от него. И сега, вместо да се опита да се реабилитира с нещо качествено, като например многократно отлагания му фантастичен проект „The Cross”, Никъл се впуска в екранизирането на роман с подобни, съмнителни качества.

Но както и да е. Вижте тийзъра на филма, в който Сърша Ронан (засега една от малкото положителни страни на този филм) е в ролята на Мелани Страйдър, част от последните хора, които се съпротивляват срещу извънземни паразити наречени „души”, които от своя страна подчиняват хората, изтривайки паметта им и лишавайки ги от идентичност.

За сега толкова. Сигурно се чудите какво толкова се пънахме заради подобен могъщ тийзър, но просто трябваше да споделим какво ни е на душата.

Ако ви е интересно вижте и две снимки от филма, както и официалния синопсис на книгата.

The Host - Сърша Ронан, Макс Айрънс

The Host - Сърша Ронан, Макс Айрънс

Скитница е научнофантастичен роман, философски трилър, чието действие се развива в близкото бъдеще на планетата Земя, която е завладяна от чуждоземци паразити. Те се настаняват в телата на хората, като унищожават техните личности. Един човек обаче оказва съпротива – това е Мелани Страйдър, момичето, което продължава да живее като глас в главата, която вече е обща за нея и за чуждоземната душа, наречена Скитница. Мелани успява да убеди Скитницата да тръгне през пустинята, където любимият й Джаред и брат й Джейми се укриват в подземни пещери с други оцелели човеци. Когато тялото гостоприемник на Мелани и душата на извънземната Скитница се срещат с любимия на Мелани, Скитницата се влюбва в него и решава да остане при хората. Оформя се любовен триъгълник с две страни – две момичета в едно тяло.

Режисьор на филма е Андрю Никъл, а в ролите са Сърша Ронан, Макс Айрънс, Джейк Ейбъл, Даян Крюгър, Уилям Хърт, Франсис Фишър и др.

Премиерата е 29 март 2013.

коментари
 
Отговорете »

 
 • The Bear Jew
  2012-03-23 at 15:28

  Много ми се иска това да бъде още един от хубавите филми на Никол.

  Отговор

 • Rob Dubbel
  2012-03-23 at 21:12

  Аз също съм му голям фен и също се надявам да стане хубав филм, макар че ми се иска по-скоро да измисли някакъв оригинален сай-фай като Гатака, а не да прави филми по книга на авторката на Здрач.Примерно в Дилъри на време идеята беше супер, ама много зле развита.Та за този филм, де да знам, ще почакам истинския трейлър.

  Отговор

 • 2012-03-24 at 10:48

  Тая мома да ме извинява, ма вече сме гледали „Инвазия“. Преразказ в по-софт и пъпчив вариант не ме интригува.

  Отговор

 • The Bear Jew
  2012-03-24 at 11:24

  А, отделно да не говорим, че „Инвазия“ е 3-ят римейк на „Нашествието на крадците на тела“! За сега в „The Host“ нищо не звучи много обещаващо, освен името Андрю Никол, на който за сега ще се доверя. Дано да не разочарова в последствие!

  Отговор

 • виво
  2012-03-24 at 12:37

  Остава да ангажират Роси Кирилова за саундтрака и картинката е не пълна, ами направо препълнена! 😀

  Отговор

 • 2012-03-25 at 23:05

  Нека не забравяме и „The Puppet Masters“ на огромния Хайнлайн, който е вдъхновение за всички подобни книги и филми. Спомням си, че дори имаше закачка с това във „Faculty“ (доста тъпо преведено у нас като „Факултетът“) на Родригес.

  @Rob Dubbel
  Абсолютно съм съгласен! :)

  @виво
  О, Joy! :) :)
  Роси Задухата (известна още като „Хрипът“) ще е прекрасно допълнение към филма. :)

  Отговор

Коментирайте