Идеален тийзър! Точно това, което първият трейлър на „The Bourne Legacy” трябва да е, че дори и малко отгоре – отличен първи поглед към едно първоначално леко съмнително продължение на супер хитова поредица. Спомняте ли си първата си реакция като чухте, че ще има още един Борн, но без Мат Деймън и режисьор няма да е нито Дъг Лаймън, нито Пол Грийнграс? Да, и ние смятахме, че единствената утеха в цялата работа е името на Топни Гилрой. След това обаче, постепенно се натрупаха и други плюсове. А сега и идеалният тийзър.

Има предостатъчно загадки, Джереми Ренър изглежда супер като новия агент, Едуард Нортън радва страшно много и е добро решение, че моментално става ясна връзката с първите филми. И всичко изглежда много естествено – някак логично ни се струва след случая с Борн да изникнат още агенти и още програми.

И кой да предположи, че с главни актьори като Ренър, Нортън и Рейчъл Вайс, нас най-ще ни зарадват старите ни познайници Джоан Алън, Дейвид Стратеърн и разбира се, големият Албърт Фини. А на оплакващите се, че не се разбира нищо от сюжета и няма достатъчно екшън, ще кажем само, че това е тий-зър, драги ми Уотсън.

Официалният плакат също ни кефи и отново става дума за много добре премерен баланс между старото и новото – непознатият засега Ренър, безкрайно добре познатото заглавие и таглайнът помежду им. Доста по-добро решение, отколкото например тийзъра на „Ултиматумът на Борн”, на който се вижда само тила му.

The Bourne Legacy - плакат

The Bourne Legacy” е режисиран от Тони Гилрой, а в главните роли са Джереми Ренър, Едуард Нортън, Рейчъл Вайс, Оскар Айзък, Стейси Кийч, както и завръщащите се от първите филми Джоан Алън, Албърт Фини, Дейвид Стратеърн и Скот Глен.

Премиерата на филма е 3 август 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

  1. Дрин, за нищо не става тоя тийзър и Ренър е тотално мискаст. Горкото момче ще бъде употребено набързо от Холивуд за неколко филмета и като видят, че не става за водещата звиздъ на големите блокбастъри, ще се върне към това, което му отива – психясал престъпник, който е готов и майка си да убие. Просто не му отива да е от добрите.

    Жалко, че кариерата на Нортън тотално се съсипа. Не е нужно да си гадетел, за да познаеш, че той е кастнат като лошия, така както беше повече от ясно, че Брендън Глийсън е лошия във филма, който гледахме днес и който учудващо не е дело на Тони Скот.

    Като цяло аман от ненужни продължения/spin off на култови филми и/или поредици, които хич нямат нужда от още една реинкарнация, па макар и с друг герой от същата програма.

  2. Не знам! Аз съм фен на книгите и трите филма с Мат Деймън и определено първоначално и аз бях прекалено скептичен за „продължение“ и то без самия Борн, но предполагам от видяното ще се насладим на нещо, което ще си заслужава. На Джереми Ренър официално му слагам прякора „Заместителят“ – първо предполагам ще замести Итън Хънт, ако има други невъзможни мисии, а сега и Борн…върви по утъпкан път засега…и не се справя лошо. Единственото, което все още не ми харесва е фактът, че в заглавието на филма все още присъства „Борн“ при положение, че него го няма. Предполагам не малко хора са чували за корейския сериал „Ирис“ (който мина и по БТВ). Е, корейците направиха и продължение на сериала, но със нови главни герои (някои второстепенни герои от първия сезон присъстват също) и смениха името на „Атина-богинята на войната“ (да, става въпрос за продължение извън основната сюжетна линия от „Ирис“), но случаят с Борн е същия. Като заглавието ще е с „Борн“ в него, поне да присъства, макар и малко в него…! 🙁 И все пак се радвам, че ще го има този филм…

  3. @Алекс
    Аман наистина, но щом ще се правят, е добре да подхождат към тях подобаващо. А аз смятам, че тук е точно така. И да, не е нужно да си гадател за да разбереш, че Нортън ще е нещо като злодей, то си беше обявено. 🙂 🙂 Няма да е някаква сюжетна изненада. Все едно да кажеш „Хавиер Бардем очевидно е злодея в новия „Бонд“ Say it ain’t so! 🙂

    А за „мискаста“ на Ренър, единственото, което ще ти кажа e, че същото го разправяха и за Мат Деймън, така че, нека да изчакаме pone пълен трейлър, за да коментираме в тази посока.

    @Emanuil
    Може Борн да е завещал по един златен часовник на колегите по случай пенсионирането му. От там и „Наследството на Борн“ Това достатъчна връзка ли е? 🙂 🙂
    Майтап, разбира се. 🙂 Мисля, че е очевидно защо са запазили името на Борн в заглавието. Един поглед към боксофиса на трилогията е достатъчен. 🙂 🙂

  4. 🙂 Че е очевидно, да, очевидно е, това е ясно, но си искам ПЪК моето и това си е! 😀 😀 Поне сценката с раздаването/завещаването на златните часовници да я имаше, щеше да ми е достатъчна…:D

  5. ДА, ДА, ДА! Добавям го към списъка със задължителни заглавия. Как го забравих, не знам .. При все, че съм фен на шпионските трилъри, макар и заглавията за Борн да блестят с повече първокласен екшън, отколкото с какъвто и да било релизъм. Но вярвам в Тони Гилрой, който ми се издигна адски много в очите след добрите му изпълнения досега. Супер! 🙂

  6. Накефи ме тийзърчето много! Стилистиката напомня на старото но си е и самостоятелна, а това е достойно за уважение.Просто ми е много интересно каква ще е мотивацията на новия персонаж след като Тредстоун беше екпоузната напълно и като няма амнезия с която да се бори (дано да няма) . Надявам се обаче да не го превръщат в нова трилогия,а в края на този или началото на следващият да се върне топката в ръцете на Деймън, като за завършек ( този път наистина).Или да се окаже ,че Ренър ще е злодеят просото щото са му дали сички тия умения и тои да ги ползва за собствена изгода и накрая да опрат до Борн ,като последна надежда ….

    Мноо спекулация ,мноо нещо .Явно тийзъра работи.

  7. Джереми Ренър е мадафака … Тони Гилрой е мадафака на куб (т.е. мадафака на трета степен) …Албърт Фини е мадафака…Едуард Нортън е мадафака ….
    Този ‘първи поглед’ е мадафака ….
    Вероятността и филмът да е мадафака е много голяма …

  8. @Hristov
    Ако изкара пари, задължително ще го направят трилогия. 🙂
    Според мен, за добро или зло, с Мат Деймън приключихме.

    @Milbo
    Ха, интересен коментар от твоя страна, отидох да видя дали наистина си ти. 🙂 🙂
    Но иначе си прав! 🙂

  9. Тъмпс ъп за поста на Milbo 😉

    @Emanuil – Ирис е страхотен сериал. Приемам новината за новите герои във втората част със смесени чуства – положителни, тъй като историята бе приключена и изчерпана в рамките на сезона; отрицателни – от чиста проба носталгия 😉 Имаш ли информация какъв е зрителския рейтинг спрямо първата част.

    И накрая, за да съм малко он-топик – голям фен съм на трилогията за Борн. С интерес чакам тази част. Вярвам, че създателите осъзнават риска и ще се постараят максимално, за да задоволят претенциите на зрителите.

  10. @Иво

    http://wiki.d-addicts.com/IRIS/Episode_Ratings – това е инфо за рейтинга в Корея. Когато го даваха по БТВ, гледах една статистика, която показваше, че за часовия диапазон, в който го излъчваха в БГ (след 22:30) е в първата тройка, ако не беше и първи, не помня.
    http://wiki.d-addicts.com/Athena:_Goddess_of_War/Episode_Ratings – това е за рейтинга на Атина в Корея. 🙂

    В Q4 на тази година се очаква „Ирис-2“ да започне. Дали обаче ще е със старите актьори не знам. Иначе тази тематика според мен няма изчерпване, стига да е направена добре. 🙂

    Извинявам се за спама не по темата…

  11. @Дринов

    Преди да гледаш корейски сериал трябва да имаш едно на ум, че корейския начин на правене на сериали не залага на изпипването на детайлите по сюжета или работата на снимачния екип, в смисъл, не че не искат, или не че не се опитват, такъв им е начина на правене на сериали, залагат повече на други неща, като актьорската игра, примерно, това най-вече поради факта, че едва ли не снимат 24/7, защото повечето трябва да снимат по 2 серии на седмица и така нямат много време за техническата част или някои други неща – 3 месеца за 24 серии е страхотен маратон, който си има цена, разбира се. 🙂 Ако се успееш да се абстрахираш от подобни малки разминавания в детайлите и т.н., то спокойно можеш да се насладиш на останалото. Изгледал съм повече от 30 корейски сериала и нямам намерение да спра, макар в не един от тях да са ме дразнели някои недоизпипани работи. 🙂 Ирис е подобен пример. Не е най-любимият ми корейски сериал, но е в първата петица със сигурност. 🙂 има си своите достойнства определено, а и аз съм върл фен на шпионските трилъри/сериали + теория на конспирациите, така че тематиката ми е много любима. 🙂

  12. Смятам, че нямам да имам никакви проблеми с нещата, които изреди. 🙂 Най-голямата ми грижа ще е къде да го сместя. 🙂 🙂

    Кой е най-любимият ти корейски сериал?