Вече доста пъти сме споменавали с какво нетърпение очакваме пълнометражната версия на класическата „stop-motion” анимация на Тим БъртънFrankenweenie”, затова няма да го правим отново, а направо ще пристъпим с представянето на първия официален плакат, който “Disney” разпространиха чрез официалната Facebook страница на филма.

Само ще напомним, че в предишните ни новини може да видите няколко доста добри снимки – както от самия филм, така и от снимачния процес – както и да научите любопитни подробности около проекта.

Frankenweenie

Не искаме да звучим като някакви бесни тийнейджърки, ама Спарки е супер сладурче. Идва ти да го хванеш и да го гушкаш, и да го мачкаш, и … Кхъм! Определено плакатът е доста приятен и единственото, което не ни допада, е изречението „From the Director of „Alice in Wonderland”. Вярно че „Алиса” (извинете ни за израза) се насра от пари, ама толкова ли пък Бъртън няма други известни филми? Поне шрифтът и отровно зеленият му цвят са готини.

Frankenweenie” е трогателната история на едно момче и неговото куче. След като неочаквано губи любимото си кученце Спарки, младият Виктор впряга силите на науката и връща своя приятел към живот. Той се опитва да скрие творението си, но когато Спарки излиза навън, съучениците на Виктор, учителите и целият град научават, че да сложиш нова „каишка на живота” може да бъде чудовищно.

Режисьор на „Frankenweenie” е Тим Бъртън, а сред актьорите, които озвучават героите, са Уинона Райдър, Мартин Шорт, Мартин Ландау, Чарли Таан и Катрин О’Хара.
Премиерата е 5 октомври 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Има много от визуалната магия на „Булката труп“. Само заради това си заслужава левчетата на 1во четене. Отделно, очаквам страшно-романтична-сладка история, която няма нищо общо с инфантилщината, а поредното голямо бъртъново приключение с малко цвят.