Брайън Де Палма

Имаме чувството, че от сто години чакаме Брайън де Палма да направи нов филм и след поредица от фалшиви тревоги, по всичко изглежда, че това най-накрая ще се случи.

Става дума за римейк на френската психодрама „Love Crime” (чийто нов вариант ще бъде озаглавен “Passion“) – разказващ за стигналата прекалено далеч опасната игра на прелъстяване между млада служителка в голяма международна фирма и властната ѝ и пресметлива шефка – чиито снимки трябваше да започнат на 5 март в Германия.

Сега тази информация бе потвърдена на изтеклия преди няколко дни голям филмов пазар (провеждащ се в рамките на фестивала в Берлин), на който стана ясно, че филмът е бил закупен за разпространение от германско-швейцарската компания „Ascot Elite Entertainment Group”, което си е вид сигурност.

Покрай сделката станаха известни и няколко имена от кастинга, включващи Рейчъл Макадамс и Нуми Рапас, за които вече бяхме чували – Макадамс за ролята на шефката (изиграна в оригинала от Кристин Скот Томас), а Рапас за тази на нейната подчинена (в оригинала Людивин Сание) – както и Доминик Купър и Каролине Херфурт, които ще изпълняват все още неизвестни роли.

Общо взето това е една от най-добрите новини, които сме чували напоследък. Както неведнъж сме казвали, огромни почитатели сме на Брайън Де Палма и перспективата да гледаме нов негов филм ни изпълва с кеф „ей до тука”.

Да не говорим, че оператор на филма ще бъде честият сътрудник на Алмодовар Хосе Луис Алкаине („Жени на ръба на нервна криза”, „Завръщане”, „Кожата, в която живея”), а историята ще носи белезите на една старите му класики. Или поне така казва самият Де Палма:

„От „Dressed to Kill” не съм имал възможност да комбинирам еротизъм, съспенс, мистерия и убийство в едно омагьосващо кино преживяване”.

Нямаме търпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments