Good morning everyone! We have some guests trawling the halls today. Now go to work! And please, enjoy yourself!”

О, да! „Sony Pictures Classics” пуснаха нов, американски трейлър на „The Raid” на Гарет Еванс, почти единодушно обявен, както от критиката, така и от публиката, за „най-добрия екшън филм от години”.

В трейлъра има досадни тъпотии от рода на „от компанията, която ви представи…”, както и малко повече (възхваляващи) цитати, отколкото ни е по вкуса, но нито за миг не се губи впечатлението за смазващ.

Предполагаме забелязвате подзаглавието „Redemption”, което говори за не особено фино поставяне на основи за предстоящите продължения, обещани от самия Еванс, който сподели, че има идея за трилогия. Няма как просто, при такъв сериозен успех римейките, продълженията и рибутите са неизбежни.

Дълбоко в сърцето на Джакартските гета се извисява недостъпен дори за най-дръзките и безразсъдни ченгета блок, който служи за сигурно убежище на най-опасните убийци и гангстери. Под прикритието на мрака и необезпокояваната тишина на най-ранна утрин, елитен полицейски отряд се промъква в сградата, за да залови прословутия наркотрафикант, който я управлява. Но случаен сблъсък с охраната оповестява присъствието им и всички светлини угасват, а всички изходи са блокирани. Затворени като в капан на шестия етаж, ченгетата трябва да си проправят път с бой, ако искат да излязат оттам живи.

Американската премиера на „The Raid: Redemption” е 23 март 2012.

The Raid: Redemption - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

  1. Азиатците, от военно кино, през исторически епики, чак до екшън дъвки, просто вдигат летвата с всяка изминала година. Специално във военните масовки отдавна надминават Холивуд. Искрено ме радва цялата тая продукция, сред която намерих моят н1 сред бойните филми.

    Това филмче го чакам още от „бездумия“ трейлър. Мязи ми на предрусало с адреналин.

  2. Вдигат летвата всяка година да изкарват все по големи и по големи простотии…………

  3. Със сигурност няма да го видим на кино, колкото Мерантау дойде, толкова и този. Родните киноразпространители винаги са пренебрегвали martial arts movies жанра и това малко или много ме дразни. По последни данни Ико Уваис и Гарет Евънс в момента снимат втората част – работят момчетата 🙂

  4. По някой път, когато имаме някое толкова успешно заглавие, от големите фестове се подлъгват. Стискай палци! 🙂 🙂

    @heinrich
    По някой път ме изумяваш. 🙂

  5. Оф, този филм го чакам, търся, чакам, търся и все го нямаааа….

  6. ‘айде, дано това добро дело да е повод да спестиш строгата, но оправдана критика, ако се захванат със саундтрака на Transformers 4. Не за друго, ама са ми любимци и в случая съм като кон с капаци. Ако ще и чалга да просвирят, пак ще ги слушам. 😀

    Относно score-a: Леко ми се губи динамиката. Повече от половината тракове (не знам как да ги нарека, понеже определено не са песни) прилягат повече на нещо с криминален характер тип CSI. На подобен звук нещо не вървят тупалките. Иначе са приятни.
    … нали съм си е*ати фена. Няма как да не ме грабнат 😀