Майкъл Ман

В последно време ни се наложи да влезем в няколко полемики за това дали Майкъл Ман е добър режисьор или не и честно казано не ни се иска това да става отново, затова ще караме по същество. Само ще кажем, че на тези, които им е интересно, могат да видят страницата му в Wikipedia, където са отбелязан местата, на които присъства в листите на различни реномирани филмови издания, посветени на най-добрите режисьори, работещи в момента.

Ето и конкретната новина. Три години след последния си филм (чудесния „Обществени врагове”), през които продуцира и режисира пилотния епизод на „Luck”, Майкъл Ман все още търси следващия си кинопроект. На този етап изглежда, че това няма да е един от онези два перспективни проекта, между които се чудеше преди повече от половин година, защото от Deadline съобщават, че той води преговори за режисурата на „The Big Stone Grid”.

Сценарият на филма, дело на С. Крейг Залер, разказващ за двама детективи под прикритие, които разбиват престъпен нюйоркски кръг, занимаващ се изнудване и т.н. дейности, е описван като кръстоска между „Седем” и „Маратонецът” и звучи точно като за Ман. Идеята е той да го прегледа и ако го одобри, да се нагърби и с режисурата.

Ако се размине с този проект, Ман може да се спре и на още няколко заглавия, с които бе свързано името му в последно време. „Go Like Hell“ (още известен като „Race To The Death”) – разказващ за състезанието между „Форд” и „Ферари” през 1966 година, когато за първи път американска кола печели 24-те часа на Льо Ман, биографичната драма за военния фотограф Робърт Капа „Capa” и модерна история от света на златотърсачите и спекулантите, озаглавена „Gold”.

Каквото и да избере човекът, ние ще сме доволни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ехааа, и трите ‘резервни’ варианта изглеждат супер, а най-вече ‘Capa’

  2. където са отбелязан местата, на които присъства в листите на различни реномирани филмови издания, посветени на най-добрите режисьори, работещи в момента
    –––––––

    Дринка, с това няма да можеш да неутрализираш критиците на Ман. И Нолан е уж уважаван сред тези „реномирани филмови издания“ и сред масовата публика, но само преди няколко седмици прочетох че е получавал смъртни заплахи от закоравели комикс фенове задето е опропастил любимия им Батман. С две думи, ако някой има силни чувства към нещо, трудно можеш да го опровергаеш, да не говорим да му промениш изцяло възгледите.

    Аз не съм огромен фен на Ман, но човека е направил филми които искрено ме забавляват, смятам че има завиден талант, и затова ще продължавам да му следя кариерата. Единственото което не ми харесва са експериментите му с камерата и визията в последните му няколко филма.

    Иначе като цяло съм доволен от това което е създал до момента. The Big Stone Grid звучи добре и мисля че Ман ще се справи. Но да не експериментира прекалено с „реалистичната“ камера. Така според мен се губи магията на филма.

  3. Veso,

    Претенцията Кростофър Нолън си е заслужил напълно критиките, но не и смъртни заплахи разбира се. Тази тема е чоплена много пъти и вече ми е омръзнало да я обсъждам.

    За Майкъл Ман съм напълно съгласен с Дринов.

  4. Претенцията Кростофър Нолън си е заслужил напълно критиките,
    –––––

    Като стана дума за претенция, мисля че това определение му е лепнато най-вече заради някои от по-запалените му фенове които, признавам, наистина го превъзнасят прекалено. Чел съм неща от сорта на „Той прави най-интелигентните и философски филми в историята, и който не ги разбира или харесва е глупав селянин“. Подобни крайни изказвания раждат голяма част от тежката критиката и омразните коментари.

    Самият Нолан никога не ми е правил впечатление на човек който се взима прекалено насериозно. Напротив, изглежда ми като напълно нормален и тих англичанин с добри маниери. Колкото до това колко добри или лоши са филмите му, това е абсолютно субективно и всеки си решава сам за себе си.

    Аз лично харесвам повечето му филми.

    Дринка, сори че малко дерайлирах темата : )

  5. „Самият Нолан никога не ми е правил впечатление на човек който се взима прекалено насериозно. Напротив, изглежда ми като напълно нормален и тих англичанин с добри маниери. Колкото до това колко добри или лоши са филмите му, това е абсолютно субективно и всеки си решава сам за себе си.

    Аз лично харесвам повечето му филми.“

    Нямам какво да добавя по тази тема.
    А Ман сега видях, че има още един нов проект, който дори е по-сигурен от другите. 🙂 Трябва да спретна един „ъпдейт“. 🙂