Ленърд Съскинд

Космическият пейзаж” на Ленърд Съскинд спечели Стоян Бойчев. Представител на „OperationKino” ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

_______________________________

„Убеден съм, че истинската наука изисква обяснения, които не съдържат свръхестествени елементи. Смятам, че окото е еволюирало според механизмите, описани от Чарлз Дарвин. Смятам, че физиците и космолозите трябва също да намерят естествено обяснение на нашия свят, включително и на изумителните щастливи случайности, които са се „наговорили”, за да направят съществуването ни възможно. Смятам, че когато хората заместват рационалните обяснения с магията, това не е наука, без значение колко гласовито претендират, че е така.” Тези прекрасни и рационални думи са част от великолепната книга „Космическият пейзаж” на Ленард Съскинд, която ИК „ИнфоДар” пусна на пазара наскоро. Съскинд добавя: „Кои са читателите, към които е насочена тази книга? Отговорът е: към всички, които изпитват жив интерес към науката и любопитство към това как се е формирал светът, който познаваме днес. Но въпреки че книгата е предназначена за непрофесионалисти, тя не е “лековата” и следователно не е за хора, които се страхуват да напрегнат ума си. Постарах се да не включвам уравнения в текста и да не използвам научен жаргон, но не съм спестявал предизвикателните концепции. Избягвах математическите формули, но, от друга страна, се опитах да дам точни и ясни обяснения на принципите и механизмите зад новата парадигма, която се формира. Разбирането на тази нова парадигма ще е от съществено значение за всеки, който желае да следи в развитие търсенето на отговори на големите въпроси.”

Сега и вие отговорете на един голям въпрос, за да имате някакъв (суперсиметричен?) шанс да спечелите книгата:

На каква възраст е Вселената?
а) 6000 години
б) 65 млн. години
в) 13.7 млрд. години

„Космическият пейзаж” на Ленърд Съскинд

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. ъъъ не че се подмазвам … ама ако има стена за боядисване, кола за чистене или някой за убиване … аз съм свободен след 18.00 часа 🙂 🙂 🙂

  2. @MadMax
    Става, колата ми е зарината и не се вижда! 🙂 🙂 Докато я изкопаваш, мога да ти чета от книгата. 🙂

  3. Фен съм на string theory, така че кажи къде ти е шибаната кола, че съм на вратата с лопатата.

  4. хахаха
    Дринов, намери усиловател и достатъчно тонколони … мисля че решихме проблема със снега в София :):):)

  5. Ха-ха-ха!

    Само ако знаеха властите.:) Обявяват няколко нАучни книги за награда и пускат народа да чисти. 🙂

    А мойта кола, която е пред блока, ако ви кажа, че не се вижда – нито марка, нито цвят – ще ми повярвате ли? 🙂

  6. Дринка, понеже явно си вътрешен с инфодар, моля те ги питай кога ще издадат следващия том на Бакър, защото не отговарят във форума на сайта си, а ако им се обадя ще ми затворят на първото „давиебамайкатаселска“:)

  7. Suicidal, с най-искрено съчувствие ти споделям, че нямам идея кога ще излезе следващият том на Бакър (даже не знам кой е този Бакър), но ако нещо разбера, ще обадя. 🙂 С издателството не комуникирам често, а само когато пуснат книги, които сметна, че са интересни за конкурси тук. Продължавай да играеш, може един ден Яхве да се смили!

  8. @suicidal
    Стискай палци да не стане като с Новик! 🙂
    Щом питаш толкова, да разбирам че Бакър става? Аз си купих първия том (безобразно разделен на две), но едва ли скоро ще стигна до него.

  9. @Дринов
    Бакър е адски, брат. Инфодар са нечовеци да го сцепят на две(за наше удобство), но дваж по-долни са до спрат от издаване и то при положение, че втория том е преведен преди 3 години поне. А и наче инего ще сцепят на две.
    @UZUMAKI
    Заклах девствена мисирка за Яхве да ударя кьоравото некст тайм. Инак на Инфодар им кажи от един техен фен да му правят като вятъра;) А тва на Съскинд ще си го взема и пак ще им нахраня гушките:(

  10. @suicidal
    Ще изчакам да видя как се развиват нещата и ако пуснат още неща от него, ще го почна. 🙂 А практиката да се цепят книги ми е толкова омразна, че няма накъде повече!