Гийермо Дел Торо

За никого не е изненада, че Гийермо дел Торо си пада по анимациите и след като порепетира с няколко проекта на „DreamWorks” и с мрачната версия на „Пинокио” (еазработвана съвместно с „The Jim Henson Company” и „Pathe”), сега се появява нов, доста интересен проект, засега озаглавен „Day of the Dead”.

За съжаление не е режисьорски проект и не става дума за зомбита, но пък наистина звучи добре – според официалното прес-съобщение става дума за любовна история в стил „Ромео и Жулиета, действието ще се развива в Мексико по време на тамошния празник „Día de Muertos” и филмът ще е изцяло CG анимация „с много екшън”. Режисьор ще Хорхе Гутиерес, продуценти са „Reel FX” и „музиката е от съществено значение” – засега не се знаят имена, но се носят слухове за световноизвестни музиканти, които ще участват с оригинални песни, както и нови версии на познати хитове.

Ето какво казва самият Дел Торо за проекта:

„Отдавна харесвам работата на Хорхе. Той има уникален стил и чувство за хумор. „Day of the Dead” е идеална възможност да покаже способностите си – цветна, енергична история, която използва анимацията по невероятен начин. Целта е не да говори за живота, а да ни зашемети, да ни разтърси към живот. За мен е радост и привилегия да се присъединя към „Reel FX”, Кари Гранат и Хорхе в това приключение.”

Брад Букър от „Reel FX” добавя:

„Много сме развълнувани, че Гийермо е част от екипа. Като личности Гийермо и Хорхе споделят общ културен произход и любов към мексиканския фолклор, което добавя осезаема автентичност към проекта ни. А като творци двамата имат крайно различна естетика. Работейки заедно за първи път, ние сме сигурни, че ще добавят наистина уникален баланс на стил и история.”

Day of the Dead” се очаква по кината есента на 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *