7500

Leееаааa-viiiing on a jet plane…

След като преди няколко дни в интернет се появи първата официална снимка от най-новия филм на легендарния японски хорър режисьор Такаши Шимизу, сега е ред и на първия трейлър представен от IGN.

7500” разказва за редовен самолетен полет от Лос Анджелис до Токио, който се превръща в истински кошмар, след като пасажерите се натъкват на ужасяваща свръхестествена сила.

Що се касае ужасите в самолет (изключваме „Полет 93” на Пол Гринграс, който е един от най-любимите ни филми от последните 10 години, но в него става въпрос за друг тип ужас), за нас има само един филм (или епизод, ако трябва да сме точни) и това е последният сегмент от кино версията на „Зоната на здрача” от 1983 година „Nightmare at 20,000 Feet” – сещате се, онази с Джон Литгоу. Като малки ужасяващата гад, бъзикаща двигателя на самолета, ни хвърляше в панически страх и дори и днес продължава да ни кара да се чувстваме некомфортно.

Казваме това, за да илюстрираме факта, че за да ни трогне някой ужас със самолетна тематика, определено ще трябва да се постарае повечко – това с героя, който казва, че е градска легенда, че електронните уреди могат да повлияят негативно на управлението на самолета, е тотална скука и вече го има във всеки втори филм. Все пак, ако трябва да заложим на филм, който би могъл да ни грабне, то той определено ще е на Такаши Шимизу (човекът, отговорен за друг филм, който все още ни държи влага: оригиналния „Ju-on”), така че ще очакваме с интерес. Пък и женската част от актьорския състав не е за изпускане.

Тя включва Лесли Биб, Ейми Смарт, Джейми Чънг, Крисчън Сератос, Скаут Тайлър-Комптън. Сред мъжете са Райън Куантън, Джери Ферера и др.

Премиерата е 31 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Трейлърът не е нещо особено, но честно казано имам големи очаквания за филма напълно се доверявам на режисьора и сценариста, честно казано Неканеното много ми хареса 🙂

  2. Мда, от трейлъра не се вижда кой знае какво, или поне не нещо чак толкова интересно. Но все пак Шимизу на собствена земя е направил достатъчно качествени неща. Друг е въпросът до каква степен преминаването му към Холивуд няма да го… поквари ;Д Но това си е относително 🙂

  3. Явно всички споделяме едно и също мнение. 🙂
    Аз викам нека да изчакаме пълния трейлър, пък да видим. : )