Нов трейлър и плакат на „Храбро сърце” на “Pixar”

от на 2012-02-24
 

След кратък флирт с поредните продължения на „Играта на играчките” и „Колите”, от „Pixar” се завръщат на „оригинална територия” с прекрасно изглеждащата магическа приказка „Храбро сърце” („Brave”), разказваща за смелата шотландска принцеса Мерида, която решава да стане стрелец против волята на родителите си, с което поставя кралството в сериозна опасност.

Вече видяхме доста разнообразни и интересни рекламни материали от филма (включващи снимки, тийзър плакат и два трейлъра), които оставиха впечатление у нас, че „Храбро сърце” ще бъде нещо специално – точно, каквото сме свикнали да очакваме от „Pixar” – а най-новият трейлър на филма (който всъщност представлява клип) само затвърждава това ни усещане.

Вижте!

http://www.youtube.com/watch?v=XcNKZZYxd0s

Знаем, че го повтаряме всеки път, но просто ни се плаче, като си представим как тези прекрасни автентични гласове ще бъдат окепазени на български. Направо ще осакатят цялата шотландска идея. Няма как обаче, разпространителите много добре знаят какво се случва с анимации, които не са дублирани на български – просто не се гледат.

Сега вижте и новия плакат на филма – синият фон и оранжево-червеникавия цвят на косата на Мерида се връзват просто чудесно – а след това хвърлете едно око на официалния синопсис, както и на статичната презентация на героите от горния клип.

Храбро сърце - плакат

Ситуиран в мистичните шотландски планини, „Храбро сърце” разказва за младата Мерида (Кели Макдоналд) – принцесата на кралство, управлявано от крал Фъргюс (Били Конъли) и кралица Елинор (Ема Томпсън). Непокорна дъщеря и умел стрелец, един ден Мерида нарушава стар и свещен обичай и по този начин отприщва сериозни сътресения в кралството. В опит да поправи грешката си Мерида търси помощта на ексцентричната старица Мъдрата Жена (Джули Уолтърс) и получава правото на, както се оказва, едно злополучно желание. В приключението на Мерида се включват и огромният Лорд МакГъфин (Кевин МакКид), нацупеният Лорд Макинтош (Крейг Фъргюсън) и свадливият Лорд Дингуол (Роби Колтрейн).

Ето и споменатите герои:

Храбро сърце - Ангъс

Храбро сърце - Мерида

Храбро сърце - Тризнаците

Храбро сърце - кралица Елинор

Храбро сърце - крал Фъргюс

Храбро сърце - Лорд Дингуол

Храбро сърце - младия Дингуол

Храбро сърце - Лорд Макинтош

Храбро сърце - младия Макинтош

Храбро сърце - Лорд МакГъфин

Храбро сърце - младия МакГъфин

Режисьори на „Храбро сърце” са Бренда Чапман и Майк Андрюс, а българската премиера е 3 август 2012.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Веселин
  2012-02-24 at 10:30

  Малко не ми харесва името Brave, прекалено е близо до braveheart. На български преводът е направо превод на braveheart :) Иначе мечокът над ‘R’-то е интересен…

  Отговор

 • Ki6o
  2012-02-24 at 10:31

  Гоям баши-бузук таз принцеса.
  „…но просто ни се плаче, като си представим как тези прекрасни автентични гласове ще бъдат окепазени на български…“ добре, че има DVD-та и Blu-ray-чета, че да можем все пак да му се насладиим истински. Крайно вереме е заедно с очилата да дават на родителите и слушалки с … оригиналния звук (за който иска) 😉

  Отговор

 • 2012-02-24 at 11:10

  @Веселин
  Мечокът има важна роля в историята. :) Хубаво е, че не го показват по трейлърите чак толкова много. Може би и за това смениха старото име на филма, което беше „The Bear And The Bow“.

  @Ki6o
  Не можели слушалките да са за децата, не за родителите? :)

  Отговор

 • 2012-02-24 at 11:42

  Косата на мацката е сила

  Отговор

 • Ki6o
  2012-02-24 at 14:21

  @Дринов
  Право думаш :)

  Отговор

 • Ivcho
  2012-02-24 at 15:41

  И аз това щях да кажа, косата на мацката наистина кърти!!!!

  Тези от семейство Макинтош ме дразнят!

  Защо постоянно трябва да натрапват Apple!

  Или пък един вид в памет на Стив Джобс. Айде оставете го човекът да почива в мир!

  Направо да ги бяха кръстили Lord Jobs and Young Jobs! 😀 😀 😀

  Отговор

 • 2012-02-24 at 16:41

  Косата е един път! :)

  @Ivcho
  Не е задължително Макинтош да е „омаж“ към Стив Джобс. Предполагам, че има такава шотландска фамилия.

  Отговор

 • Mike28
  2012-02-24 at 17:50

  Само едно не ми харесва – липсва ми типичния и оригинален стил на Пиксар в самата анимация. Поне от трейлърите ми мяза на кръстоска между „Рапунцел“ и „Как да си дресираш дракон“. Но ще почакаме и ще видим как ще е крайният продукт. Дано от студиото се върнат в правия път, след леко грешната стъпка с „Колите 2“.

  Отговор

 • 2012-02-24 at 18:06

  Mike28 – анимацията е на порядъци над тази в „Как да си дресираш дракон“, а от тази в „Рапунцел“ не знам кой може да се оплаче.

  Иначе ще е приятна анимация, няма съмнение – дано да вкарат по-малко смях и повече драма. Постерът наистина кърти.

  Отговор

 • Mike28
  2012-02-24 at 18:14

  Аз не се оплаквам от качеството на анимацията и в онези два филма, като луд фен на Пиксар съм гледал безброй пъти всичко тяхно, вкл. и най-първите им кратки филмчета, но това тук просто не прилича на техен продукт. Специално лицевите анимации ми мязат на тези в дракона (от които пък помня, че ти или скротума се оплаквахте в ревюто на филма). Както и да е, ще почакаме и ще видим какво ще се пръкне накрая.

  Отговор

 • 2012-02-24 at 18:22

  Еми аз се оплаквах на блога на скротума – да. :) После се оплаках и където трябва.
  Абе не, както и да го гледам, Дриймуъркс са много назад в сравнение с това (наскоро гледах Котка в ботуши и просто…). И на мен ми се ще да има по-малко карикатурност на гримасите, ама такъв е животът – все едно да се оплачеш на арменския поп, като сме тръгнали с оплакванията. :)

  Отговор

 • Ivcho
  2012-02-24 at 20:42

  @Дринов

  Може и да има такава фамилrs. Но как от всички възможни избраха тази която се вързва с Apple и Стив Джобс. 😉

  Както и да е!

  Ще кажа пак, косата на мацката кърти!!! 😀

  А този мечок да не се окаже някой принц омагьосан от някой зла вещица! И магията може да бъде развалена само от някоя девойка която успее да го победи! :)

  Май на там отиват нещата!!! 😀

  Отговор

 • 2012-02-27 at 09:51

  На едни гримасите не са им достатъчно истински, на други пък са прекалено реалистични, ей няма угодия. :) :)

  Аз знам, че никога няма да поставя под съмнение качествата на анимация на „Пиксар“, както и да изглеждат нещата по терйлърите и клиповете. Смятам, че са го заслужили.

  @Ivcho
  Ще питам един човек, който ще ме открехне по въпрос за мечока и ще ти кажа. :)

  Отговор

 • Mike28
  2012-02-28 at 18:26

  Не е така,. Дринов, Мрънкам, че на ниво трейлър (дебело подчертавам), това не прилича на филм на Пиксар, а на кръстоска между филми на Дисни и Дрийм уъркс. И са се кълна на килимче в качествата на тези пичове, но дори ти не можеш да отречеш, че последният им филм – „Колите 2“ разочарова яко. Не финансово, а върлите фенове. Има разлика. Иначе си го чакам с нетърпение и се надявам студиото отново да са на познатата си висота,

  Отговор

 • 2012-02-29 at 15:34

  Не знам, според мен като анимация „Колите 2“ е нищо по-малко от перфектен, както обикновено. И според мен прекалено много се тръшкат хората за този филм, не беше чак толкова лош.

  Отговор

Коментирайте