„Трансформърс 4”

Изненада! След като първите три филма от поредицата „Траннсформърс” изкараха над 1 милиард в САЩ и над 2.5 милиарда в световен мащаб, „никой не очакваше”, че от „Paramоunt” ще искат да направят четвърта част. Пък не е и като за това да се говори от вчера – информация за предполагаем нов филм изскачаше още докато „Тройката” се въртеше по кината.

Но докато четвъртата част изглеждаше неизбежна за „Paramount”, за Майкъл Бей нещата не бяха толкова сигурни. На нас все ни се струваше, че той щеше да остане като продуцент на поредицата, но да спре до тук с режисурата, за да преследва други проекти – проекти, като ниско бюджетния „Pain & Gain”, за който чувахме доста.

Изглежда обаче сме се лъгали, защото след като вчера продуцентът Лоренцо ди Бонавентура каза, че Трансформърите ще се завърнат през 2014 г., последвалото официално прессъобщение даде конкретна дата – 29 юни 2014 г. – и потвърди завръщането на Майкъл Бей.

Ето какво казва самият той на официалния си сайт:

Имаше много спекулации за това кога и какъв ще бъде следващият ми проект и дали той ще е нов „трансформърс” или не. Затова нека да изясним нещата.

Току-що финализирах сделка с „Paramount” за два филма, но няма да са два „Трансформърса”. Първо ще направя „Pain & Gain” с Марк Уолбърг и Дуейн „Скалата” Джонсън. След това ще е следващият „Трансформърс” за 29 юни 2014 г.

Струва ни се,  че от „Paramount” са му казали: „даваме ти колкото пари искаш за тази глупост „Pain & Gain”, но ще режисираш новия „Трансформърс”. И след това са прибавили една приятна сума и проценти от печалбата на четворката и… Кой би отказал?

Относно какво ни очаква във филма ето информация от Ди Бонавентура:

Смятам, че наистина ще направим „reboot”. Но какво точно ще представлява, все още не знаем… Първо трябва да намерим историята. Ще бъде хибрид, защото ще имаме своеобразно продължение на събитията, но ще има много нови герои. Дали ще има някой от оригиналния каст, все още не знаем. Но ще бъде изцяло нова история. Героите, които задължително ще се завърнат са Оптимус Прайм и Бъмбълби, сигурен съм.”

Това е засега. Независимо дали ви харесва или не, Трансформърите се завръщат и ще чуваме доста неща в тази посока.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

22 Comments

  1. „Независимо дали ви харесва или не, Трансформърите се завръщат и ще чуваме доста неща в тази посока.“

    И то като ребуут :Д Щото и без това вече няма какво да си кажем за предните трансформърс /край на иронията/

  2. тази глупост „Pain & Gain”
    ––––––––––––––––

    Дринка, изненадваш ме неприятно. Историята на Pain & Gain е повече от любопитна (базирана е на истински случай) и в комбинация със силния актьорски състав и режисурата на Бей, финалния резултат със сигурност ще си заслужава. Не знам защо досега не си писал за този проект, при положение че от няколко години се говори доста за него. А сега стана ясно че ще участва и великия Ед Харис.

    Колкото до Трансформърс 4, разбира се като фен на тази поредица ще го гледам с удоволствие, но от друга страна като фен на Бей ми се искаше той да приключи след третата част и да се насочи към нови проекти. Хубаво е че ще прави Pain & Gain, но след него веднага ще започне да работи по четвъртия Трансформъpс, което попарва надеждите ми за още нови проекти.

    Но все пак не се изненадвам – имаше десетки фенове на Трансформърс които молеха Бей на сайта му да се завърне за Трансформърс 4, а хората като мен, които искаха той да работи по нещо съвсем ново бяха значително по-малко. Мнозинството на Трансформърс изглежда спечели.

    Все пак е хубаво че Pain & Gain най-накрая ще бъде направен. Приканвам те да хвърлиш един поглед на оригиналната статия на която е базиран филма. Дългичка е, но си заслужава.

    Вервай ми : )

  3. ‘1 беше Бей прави Спилбърг, ‘2 беше истински Бей филм, докато ‘3 беше студиен филм без авторска нотка. Надявам се тенденцията да се промени…

  4. Най ми хареса всъщност едно от по-ранните изказвания на Бей по повод „Pain and gain“, че филма щял да има „that Fargo feeling“……. ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА и аз така си помислих 😀

  5. Трябва да стартираме подписка за завръщането на Мегън в Четворката!

  6. че филма щял да има “that Fargo feeling”……. ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА и аз така си помислих
    ––––––

    Това бе казано от един от двамата сценаристи на филма, Кристофър Маркъс, който заяви че сценария наподобява смесица между Криминале и Фарго. В което не виждам нищо смешно, особено след като лично успях да прочета истинската история зад филма. Напълно разбирам защо се правят сравнения с Криминале и Фарго.

    И всеки който е наясно с подробностите зад сюжета ще се съгласи с казаното от Маркъс.

    –––
    Трябва да стартираме подписка за завръщането на Мегън в Четворката!
    –––

    Доколкото знам целия актьорски състав ще бъде съвсем нов. Което изключва възможността за участие на Мегън.

  7. Не не не не не не и не!!!!!!!!

    Трябваше да има поне 10 години почивка преди новите Трансформърси!!!

    Бях сигурен в това, ква я мислех ква стана!

    Бей няма ли други идеи за филми?

    А за подписката относно Меган, кога и къде!!! 😀

    Щото Меган си е Меган!!!! 😉

  8. Естествено, че филма ще бъде смесица от „Фарго“ и „Криминале“, щом ще го режисира легендата заснела „Армагедон“ и „Пърл Харбър“. Сравнението с Коен и Тарантино е напълно уместно в този случай! Най-вероятно 3-те филма ще си приличат толкова, колкото си приличаха „Психо“ на Хичкок с „Психо“ на Ван Сант…..

    А след това ще е още по-интересно, ако Бей режисира филм със заглавие „Here and there“, който ще бъде нещо средно между „8 1/2“ и „Сталкер“.

  9. Естествено, че филма ще бъде смесица от “Фарго” и “Криминале”, щом ще го режисира легендата заснела “Армагедон” и “Пърл Харбър”.
    –––––––

    Оценявам опита ти за сарказъм, но тук не става дума кой режисира, а става дума за историята. Историята на филма. Сюжета. И е факт че историята, дори и някои от героите, на Pain & Gain напомня на Фарго и Криминале. Ти чел ли си цялата статия от 99-та, за да си толкова убеден в критиката си?

    P.S. И никой не казва че финалния резултат ще прилича на Фарго и Криминале. Бей си има изграден през годините стил и не би копирал Тарантино или Коен, само защото сценария на филма му напомня за техни творби.

  10. За сладкодумния тиквеник The Bear Jew,

    К’во има бе пръч, заболява те гъза когато някой сравни любимите ти филмчета с нещо друго, а? Ти още малко и закон ще прекараш да не се споменават изобщо тези фликчета. Такива ревящи, ходещи зеленчуци като теб са ми много забавни, ама наистина много.

    И Криминале е една от най-големите тъпни които някога съм гледал. Пък е и надценена тъпня на всичкото отгоре. Почнах да го гледам през 2002 и го завърших през 2008. Не трябваше да си губя времето, но трябваше да го изгледам за да съм подготвен за дискусии с фенчетата му. Истината е че бих се изтормозил с филмите на Адам Сандлър отколкото да преживея отново ужаса на Криминаленцето.

    Виж, Фарго вече беше сочно филмче. Братя Коен са къде-къде по-талантливи от мекицата Куентин Тарабалантино, който не може да направи филм без откъснати глави, ръце и бликаща отвсякъде кръв. А и да не забравяме актьорите дето бълват FUCK, BITCH, PUSSY, SHIT през една секунда. Лоше че следващия му филм ще бъде уестърн. То не стига че този жанр е на косъм от смъртта, а пък сега ще бъде измъчван и от Куентина.

    Слава богу за Финчър и Малик, които успяват да изненадат приятно всеки път.

    По темата мога да кажа, че Майк Бей вече трябва да остави тези Трансформъри. Изкара си хубави кинтаци от тях и сега е време да направи нещо различно. Може би Скалата 2.

    Да събере отново Кейдж и Конъри и хич да не му мисли.

  11. Век, ти си най-малоумният, заблуден и жалък филмов фен, който някога е бил изсиран в блоговото пространство! Каквото и да се каже за скапаният ти вкус от тук нататък след като наричаш „Криминале“ надценена тъпня ще бъде малко, YOU FUCKING BITCH PUSSY SHIT YOU!!! Истината е, че през 2002-ра си почнал да се насираш, а през 2008-ма си развил хронична диария, която както виждам продължава и до 2012-та.

    Ясно е и колко си подготвен за дискусии по темата Тарантино, щом основният ти довод срещу него е острия език и насилето във филмите му. Все едно слушам някоя лелка да се оплаква, а не 20 годишният путьо, който си мисли, че да си навира филми с Адам Сандлър в гъза е върха на изпълнението. Неадекватно ти мнение и още по-смешното инфантилно тълкувание може да бъде взето за авторитет само, ако видя твоята глава, крак или миниатюрна пишчица отрязани от болен привърженик-психопат на филмите на Тарантино. Кел файда, че ми цитираш Финчър и Мълик, кой знае колко ти разбира и от тях главата.

    Вярно трябва да се прокара някакъв закон за преждевременно закостенели, псевдо ценители, че наистина ме заболява гъза след това да сера върху устати ментално недоносени репи като Век.

    Добре, че фекал като тебе си мисли, че уестърна е на крачка от смъртта, защото иначе трябва да се гледат продължения на „Този див, див запад“ и „Каубои и извънземни“ с тонове… Вземи да напишеш едно писмо на Бей как си готов да му лапнеш патката, за да гледаш „Скалата 2“ и да маструбираш на екзплозиите и лицата на горките и нищо не подозиращите Кейдж и Конъри и остави коментарите на тези, които знаят как се прави това.

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    @ Veso

    Запознат съм с историята на Даниел Луго и Ейдриан Дурбал още от преди 10 години когато първоначално за проекта се говореше, че Ник Кейдж ще участва, а Бей ще режисира. Макар и да има свойте допирни точки донякъде с „Фарго“, естествено, че няма как това да прилича или още повече да носи „Fargo feeling“ (то не става така лесно!). Затова дадох и примера с „Психо“, където не само сюжета и сценария са 95% същите, но и кадрите и пак нищо не се получи. В крайна сметка всичко се свежда до това кой е режисьора – кой прави филма. Просто ми стана малко смешно когато прочетох преди месеци това изказване за „Pain & gain“, защото все пак става въпрос за Майкъл „the biggest and coolest explosions ever“ Бей и поставен в контекста на едни от най-големите и независими автори на Америка – Коен и Тарантино съвсем ми стана забавно. И разбирасе, че Бей няма да копира когото и да е, още повече, че и той самият се превърна в огромен режисьор като пари, влияние, фенове, даже и хубави художествени моменти в творчеството му се намират. Но просто, когато последният път тръгна с кошницата за голям и сериозен филм свърши с „Пърл Харбър“….

    Та, така надявам се, че този път ме разбираш какво искам да кажа? И споко не те обвинявам, че ТИ имаш предвид че Бей ще прави същият филм като Тарантино, виждам, че си далеч по обран и с меродавно мнение отколкото някой други фенчета, които се борят с латентната си хомосексуалност като Век например.

  12. Първо:
    Искам да ви помоля да не пускате така изневиделича новини за нови трафопостове, защото получих 3 в 1 … инфаркт, инсулт и имоптентност….
    най вече се притеснявам за импотентноста си…
    Второ:
    Не знам да се издрайфам или да се изповръщам… или най доре да направя и двете едновременно…

    П.С. Колкото съм гледал (изключая първата боза) предишните, толкова ще гледам и тази…
    Благодаря….

  13. А така, еврейчето го заболя още повече дупенцето и дори забрави да защити Криминаленцето. Кофти е когато ти го набутат изневиделица, а The Bear Jew?

    Попадна директно в капана. Исках да те видя как ще си изпуснеш слабите нерви и ще забравиш дори да се обосновеш какво му е доброто на прехваленото ти Криминаленце. Обиди и педалски намеци че си интелигент на 50 години при мен не минават, разбра ли ме добре, хлебарке? Ясно е че се опитваш да минеш за зубър на тема кино, но си просто смешен в отчаяните ти и тотално жалки опити да звучиш като интелигентен човек. Първия ти олигофренски пост тук с инфантилното ХАХАХАХАХХА, повече ти приляга, така че продължавай в същия дух.

    Истината е че такива охлюви като теб съм срещал под път и над път и всеки път се осират и си събират парцалите, защото ангелчето им е слабо и не могат да защитят тезата си дори и ако живота им зависи от това.

    Така че не ме предизвиквай на тема кино защото просто не можеш нищо да постигнеш. Нищо.

    Айде хубаво си помисли дали изобщо искаш да продължаваш тази дискусия. Ама хубаво.

    Сега аз отивам да пиша писмо до Бей, както ти ме посъветва. Ще се опитам да достигна твоя рекорд от 300 писма в които ти пък се мазниш на Тарантинената мекица заради готините летящи ръце и крака във филмите му дето ти докарват ерекция.

    Имаш ли съвети как и аз така да се помазня? Давай, ти си експерта в това.

  14. Та, така надявам се, че този път ме разбираш какво искам да кажа?

    –––––

    Разбирам и благодаря за изчерпателния отговор. Знам че е необичайно да се сравняват проектите на коренно различни режисьори като Бей, Тарантино и Коен, но все пак съм сигурен че сценариста на Pain & Gain не е направил това сравнение напразно. Не съм чел сценария на филма така че не мога да говоря за това дали твърдението му е абсолютно вярно, но от това което в последните години съм чул и прочел за Pain & Gain, мога да кажа че наистина има някои прилики между тази история и вече споменатите два филма.

    Но разбира се, готовите филми ще се различават. То така и трябва да бъде. Различни режисьори, различен подход.

    Иначе аз, като фен на Бей от вече 13 години, съм наистина заинтригуван относно Pain & Gain, от една страна защото историята е много любопитна и от друга защото самия Бей не е правил подобен филм досега. Хубаво е че ще работи по такъв малък проект, който наистина ще се различава от всичко по което е работил в кариерата си.

    Нищо не му пречи да си прави само големи филми и да става още по-богат. Затова е похвално че е решил да рискува с нещо като Pain & Gain, което едва ли ще се превърне в световен блокбастър като Трансформърс например. Ще ми се и други големи режисьори да направят същото: например Джеймс Камерън да направи криминална драма. Защо не?

    Аз лично смятам че ще се справи добре.

  15. @Veso
    С „тази глупост „Pain & Gain” нямах за цел да давам оценки, а да илюстрирам отношението на продуцентите към един потенциално хубав и оригинален филм, който обаче, седи между тях и милиардната перспектива, каквато е „Трансформърс 4“. 🙂
    А съм убеден, че Бей им е казал, че ще се „трансформира“, само ако му дадат да го снима. И не знам защо не съм писал за него – ГлАсих му се, глАсихму се и все нещо се разминавахме. Като излезе някоя по-голяма новинка около него ще драсна, обещавам.

    На останалите ще кажа, че сте луди. Ако бяхте махнали всички простотии и псувни, можеше да се получи интересна дискусия.

  16. Какъв капан бе, мухльо? Ти не можеш устата да си отвориш без да засмърди на лайна и всички около тебе да измрът от вонята на жалкият ти 30 думен речник или от шокиращо повърхностните и срамно безпомощни опити да съставяш изречения с тях. Това, че си избърсах гъза в лицето ти веднъж не ти дава право да се помислиш за равен и ставайки още по-смешен да ми отправяш закани, изтъквайки жалкия си девствен опит на пъпчасъл смотаняк подритван от по-големите батковци с пренебрежение, комплексирайки жалкото ти същество още повече. Не бъркай с мъжество следобедните си гей седянки когато се правиш на отворен пред всичките 2-ма човека под тебе от твоя клас, разяснявайки им каква си пичка, докато получаваш вагинално-душевна полюция от влажните им недоклатени погледи. Това, че най-вероятно веднъж си накарал някой планктон да си помисли, че все едно верно имаш топки, не значи, че можеш да накараш някой нормален човек да си събира парцалите, защото не може да не се съгласиш с мен, че не вдигаш летвата много високо? Само няколко автентични анални плъха могат да ти останат длъжни. И това ще бъде единственият ти златен миг (който всъщност е кафяв) когато само такива себеподобни плужеци ще можеш да насираш, без ти самият да си изпускаш разцепеният анал, оцапвайки пейзажа от навиране на „Джак и Джил“ в задника. С три думи ето това си ти – Повелителят на мухите. И в прекият и в художественият смисъл!

    Ти си генерално сбъркан скапаняк, на който да обясниш цялата съвкупност, палитра и разнообразие в творчеството на Тарантино изследващо всяко едно, течение, школа, жанр, или отделен авторски стил, който има своето самостоятелно място в кино историята, съчетавайки ги в един автентичен киномански коктейл от образи, звуци, настроения или просто директни словесни цитати, е все едно да обясниш на нечистоплътен мангал, че хигиената е нещо полезно. Надявам се никога, ама наистина никога, да не разбереш и да не усетиш насладата от разшифровката на истински качественият Тарантинов филмов ребус, защото ще ме е срам да съм на едно мнение с безгръбначен плазмодий като тебе. А, ако пък много искаш да резбереш, защо обикновенните хора или така наречените „нормални“ хора, смятат Тарантино за гиний и неговото творчество за крайъгълен камък в световен кино аспект си купи книгата „Tarantino for dummies“. И този път използвай тези страници по предназначение, а не си попивай течението когато пак те хване цикъла преди да седнеш и да изтропаш нещо неграмотно в интернет. Важното е, че от тук до края на жалкият си посредствен живот ще чуваш, от най-различни хора, че „Криминале“ е шедьовър и непрекъснато „под ПЪТ и над ПЪТ и всеки ПЪТ“ – wtf?, ще се сещаш и затова, което в момента четеш, долна анти пост-помедернистична, кино-блог гнида! Вербализацията е сложен мисловен процес и не приляга на торен червей като тебе. Тъй че не ми се заканвай повече, а се връщай в клозета от, който си излезнал, защото на тебе може да ти се ебе Век-а, както вече видяхме, колкото и когато се поиска. Или трябваше да кажа по-скоро ХААХХААХАХ!!! Шибан цървул….

    И също така срамна въшка като тебе, не би трябвало да си помисли, че това е равностоен сблъсък, защото ти не си даже и sparing, а малка амеба на върха на обувката. Унижих те, злепоставих те, поставих под съмнение мъжеството ти и те обидих на интелектуално ниво, така както не съм хранил никой друг през целият ми живот. Но съм убеден, че това няма да ти стигне и отново ще пуснеш някоя кафява лента гореща. Това всъщност е и проблемът с вас хлебарките, независимо колко пъти пускаш водата на тоалетната, вие винаги намирате начин (колкото и нелеп да е той) да изпълзите отново на горе по чинията. Мисля, че е време да се погледнеш в огледалото и да си кажеш „Хей, аз съм шибан педераст и може би трябва да спра да се гъза в лицата на другите“, след това да си пуснеш хуя, да си избършеш изпражненията от гащите, в които маструбираш и просто да спреш да тровиш живота на останалите с некомпетентните си изказвания и гъменски филм-ревюърски маниер.

  17. Е, Дринка сори не ти видях поста за глупостите и плеснах един още по зъл към Век.

    Мир Вам all of you!

    А, иначе за независимият проект на Бей, ако трябва да залагам всъщност на какво ли може да прилича според мен (след като естествено стана ясно, че филм с филм по напълно буквален начин няма как да си приличат), по-скоро бих заложил на „Домино“ на Тони Скот. Незнам защо, просто предположение, интуиция.

    И пак казвам it’s just a wild guess!

  18. а да илюстрирам отношението на продуцентите към един потенциално хубав и оригинален филм, който обаче, седи между тях и милиардната перспектива, каквато е “Трансформърс 4
    ––––––

    Ааа, разбирам какво си имал впредвид, Дринка.

    Моя грешка : )

  19. @The Bear Jew
    Леле, човек! 🙂 Но да не коментираме повече, приемам извинението. 🙂

    За „Домино“ не знам, но не ми звучи като чак толкова wild guess. 🙂 Може би само ще е с по изчистена визия.

    @Veso
    Грижи няма! 🙂