Джо Карнахан - „Death Wish”

След като „сивото” призова американците и направи доста добър боксофис резултат за премиерния си уикенд отвъд Океана, логично беше в мрежата да се завъртят коментари за следващите проекти на Джо Карнахан („Отдел „Наркотици”, „Димящи аса”, „А отборът”). Една от мечтите му е да реализира написания от брат му през 2006 година сценарий по книгата на Джеймс Елрой „White Jazz”, която завършва „карето за Лос Анджелис” – „Черната Далия”, „The Big Nowhere” и „Поверително от Ел Ей”. Друга негова идея е да снима „Killing Pablo” (по книгата на Марк Боудън за преследването на „най-големия престъпник на света” Пабло Ескобар), а най-новата информация избутва леко на по-заден план тези проекти, защото продуцентите от Scott Free (компанията на Ридли и Тони Скот) са предвидили за Карнахан римейк на седемдесетарския култов филм „Death Wish”.

Чарлс Бронсън е, разбира се, класик. За онези, които не помнят, ролята му в „Death Wish” е на обикновен архитект, който се превръща в безскрупулен отмъстител за насилието над дъщеря му и за смъртта на жена му. Оригиналът жъне феноменален успех и затова му правят няколко продължения, чак до пета част през 1994 година. Scott Free са отправили предложение към MGM и Paramount за планирания римейк, а Карнахан е споделил ентусиазма си чрез „чуруликане” в мрежата:

„Ще работя по „Death Wish”. Тази версия ще преоткрие книгата и действието ще се развива в днешен Ел Ей – какъвто е градът в „Съучастникът”… Автобуси, таксита, метро – искам да покажа непознатия Лос Анджелис, дебнещ своята плячка… Празнотата на града. Никълъс Уиндинг Рефн засне феноменално Ел Ей – показа в „Drive” съвсем различна перспектива. Това е начинът!”

Карнахан добавя, че пише роля специално за Франк Грило, без да конкретизира персонаж. И междувременно успокои последователите си в Twitter:

Killing Pablo” всъщност има зелена светлина. Няма да се откажа от него. Обещавам… Филмът ще се случи, няма да позволя на този проект да ми се изплъзне”.

Дали сагата за Ескобар или новият „Death Wish” ще се подреди като следващ за реализация в списъка на Джо Карнахан, със сигурност ще ви държим в течение. И много ще се надяваме този римейк да не го сполети съдбата на „Механикът”, който си беше… абе, Джейсън-Стейтъм-филм…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Смъртоносно Желание е невероятен филм.
    Въпреки, че неведнъж съм изказал мнението си за продължениета и новите римейки, бих видял на това един римейк.
    Но не знам каквъ ще бъде. най вероятно слабо слабо….
    Колкото до „Механика“ също е невероятен филм за сравнение с Шитнята с Джейсън…..

  2. Силно се надявам да не го окепазят като „Механикът“. Как мразя на тези римейки да им изпльоскват хепиедове, да не ви разправям.

  3. Карнахан ме спечели на 100% с Димящи аса, който ми е в топ 10 на най-любимите филми. Всичко с което се захване този пич ще го гледам и ще го подкрепям. А освен това и харесвам поведението му относно критиците на филмите му. Още се кефя как разпра (метафорично) отвсякъде кукувицата Ники Финке и превъзнасяното й творение deadline.com. Лошо че сега и българка, в лицето на Нели Андреева, си пилее времето с писаници за тоя блог.

    As far as I’m concerned, Карнахан е страхотен режсьор с много добри идеи и знам че ще се справи добре с Death Wish. Това е.

  4. Според мен „Димящи аса“ няма някакви специални качества, но ми е доста симпатичен и се забавлявам когато го гледам. Приятно филмче е. 🙂
    Но сме виждали и Карнахан да бърка – пример „А отбоорът“ – така че, успеха на „Death Wish“, като че ли зависи от начина, по който ще подходи към него. 🙂

  5. Но сме виждали и Карнахан да бърка – пример “А отбоорът”
    ––––––––

    Как смееш да критикуваш филм с Негово Величество Нийсън. Непростимо, неприемливо, скандално!!

    Kidding : ))

    Не знам, на мен лично ми допадна филмчето, сигурно защото Нийсън ми е любимец още от 99-та . Да, екшъна беше извратено неправдоподобен, но в това като че ли му беше чара. Карнахан има око за визуално пиршество, усет за динамичен монтаж, а и Джесика Бийл също помогна : )

    Като че ли гледането на филма с коментара на Карнахан ме настрои по-позитивно и мога да кажа, че с кеф бих го гледал пак. Препоръчвам ти да метнеш едно ухо на DVD коментара.

  6. Нийсън е супер! 🙂
    А да гледаш филми с коментар е велико! 🙂 Сменял съм си изцяло мнението за даден филм, след като съм го гледал с коментар. Препоръчвам „Батман и Робин“, честно. 🙂
    Аз за коментара на „А отборът“ ще го пробвам, ако ми попадне отнякъде. 🙂