Де Палма ще режисира Стейтъм в римейка на „Heat”

от на 2012-02-09
 

Де Палма и Стейтъм

Преди някой да е получил удар, бързаме да уточним, че не става въпрос за класиката с Робърт Де Ниро и Ал Пачино, а за едноименния филм с Бърт Рейнолдс от 1986, създаден по романа (и сценария) на големия Уилям Голдман.

След като уточнихме тази важна подробност, да пристъпим към самата новина. В официално прессъобщение (чрез Collider) „Sierra/Affinity” съобщиха, че на предстоящия фестивал в Берлин ще опитат да сключат сделка, касаеща римейка на споменатия по-горе „Heat”, който ще бъде написан от автора на романа и на оригиналния сценарий Уилям Голдман, с Джейсън Стейтъм в главната роли и Брайън Де Плама на режисьорския стол.

Така както ние виждаме нещата, единствената лоша новина тук е, че във филма ще участва Джейсън Стейтъм. Не ни разбирайте погрешно, харесваме го човека, но ни писна да го гледаме в една и съща роля. А тази, която трябва да изпълнява тук все едно сам си я е писал. Той ще играе бивш комарджия, който си изкарва прехраната с охрана в по-суровите кътчета на света на хазарта. Когато скъпа за него приятелка е брутално пребита от „тежък” гангстер, той ѝ помага да си отмъсти, забърквайки се в по-голяма каша, отколкото е предполагал.

След като имаме Брайън Де Плама за режисьор обаче, можем да преглътнем всичко, макар че положението около неговото завръщане към режисурата започва да става повече от дразнещо. Ако не бяха слуховете, че малко по-късно през годината той все пак ще започне работа по „Passion“ – римейка на френската психодрама с участието на Кристин Скот Томас и Людивин Сание, „Love Crime” („Crime d’amour”) – щяхме наистина да се отчаем. Писна ни само да се обявяват проекти и нищо да не става.

Друг неоспорим плюс е, че Голдман ще се завърне като сценарист. Слуховете са, че той никак не харесва оригиналния филм, така че очакваме нещо интересно.

коментари
 
Отговорете »

 
 • HerMamut
  2012-02-09 at 10:48

  Ти представяш ли си вeрно някой да направи римейк на „Жега“… 😀

  Отговор

 • 2012-02-09 at 10:48

  „…не става въпрос за класиката с Робърт Де Ниро и Ал Пачино…“ – wait, what?!

  Отговор

 • MadMax
  2012-02-09 at 10:49

  Заглавието причинява инфаркти :) :) :) :)

  Отговор

 • 2012-02-09 at 11:07

  Аз получих инфаркт от определението „класика“ за нарочен и надценен филм като „Жега“. :X

  Отговор

 • Веселин
  2012-02-09 at 11:14

  Абе, уточнете го в заглавието, че то целия помръкнах и вече бях съчинил какво да изкоментирам – нямаше да е цензурирано :)

  Отговор

 • MadMax
  2012-02-09 at 11:18

  @UZUMAKI
  Всеки с вкусовете си, но и аз не бих го определил като класика … като добър филм – ДА, но чак класика :)

  Отговор

 • 2012-02-09 at 12:15

  Класика е, мълчете! 😀

  Отговор

 • Milbo
  2012-02-09 at 12:20

  Този път се чувствам compelled да избера малко полемичен тон …

  Незнам защо като си седим в малката наша България ни е необходимо да смъкваме надолу под една или друга форма постижения – чийто мащаб няма общо с нашата малкост, ако мога да се изразя така…

  Дали НИЕ ще определим HEAT (написан, продуциран и режисиран от Michael Mann) като класика, или що годе сносен, или пък надценен е толкова beside the point… Каква цел ще обслужи едно такова прецизиране – ?

  Вярно, че тук темата е друга – но пък коментарите не са баш по нея – а именно за HEAT –

  Още навремето обичах да гледам на филма през петте (5-те) толкова убедителни любовни истории, които са неусетно вплетени в разказа … В коя друга криминална драма имаме 5 убедителни любовни истории – като на нас ни пука за всяка една от тях ?

  Аз чисто и просто съм избрал да му се наслаждавам – и не чувствам необходимост – да го „слагам на мястото му“ ….

  Отговор

 • 2012-02-09 at 13:14

  „Passion“ не е слух и наистина започва след месец в Берлин. Актрисите са потвърдили командировката. А за вероятността за безбройните проекти на БДП в последните 5 години – без коментар :) За Джейсън – да!

  Отговор

 • MadMax
  2012-02-09 at 13:16

  Едва ли точно любовните истории са фактора, които правят HEAT добър, изключителен или класика … според мен първото и дотогава единствено участие заедно на легенди като Пачино и Де Ниро (както и безспорното изпипавене на детайлите) направиха филма толкова интригуващ. Най-вероятно ако бяха заменени от други актьори, HEAT щеше да бъде позабравен и никой нямаше да говори за класики, но това си е лично мнение, с което не искам да ангажирам никого :)

  Отговор

 • 2012-02-09 at 13:19

  MadMax, личното ти мнение е мнение, което споделям от години и се радвам, че не съм сам в този Майкъл Ман ад, който цари тук. :)

  Отговор

 • 2012-02-09 at 13:33

  Богое, дръж се прилично! (rofl)

  Отговор

 • MadMax
  2012-02-09 at 13:42

  хахах
  не знам за UZUMAKI, но след коментара на Елфа, аз тържествено обещавам вече да бъда послушен :) :) :)

  Отговор

 • 2012-02-09 at 16:33

  Много ме дразнят изказвания от рода „ако го нямаше еди-кой-си, този филм нямаше да е хубав/класика/уотевър“. Няма такъв филм дами и господа!!!

  „Жега“ е филм, който развива по един много силен начин връзката ченге-престъпник или по точно лошото ченге, добрия престъпник (начин надминат само от „Лице назаем“). Има драматургия, има образи, има психология, има всичко. Освен това престрелките са отглас и поклон към класическите уестърни на Леоне. Всъщност целият филм е един модерен уестърн и жалко, че не можете да го видите по този начин.

  Отговор

 • 2012-02-09 at 16:36

  Не се вълнувай толкова – всеки има право да не харесва това и онова… както и всеки има правото да халюцинира Серджо Леоне във филм на Майкъл Ман. 😀

  Отговор

 • 2012-02-09 at 16:39

  Ще те смажа! :) :) Имаш право да не харесваш каквото си поискаш, нямаш право да говориш глупости. А за Леоне съм абсолютно прав! :)

  Отговор

 • 2012-02-09 at 16:47

  Сега е мой ред да напиша: „Имаш право да (не) харесваш каквото си поискаш, нямаш право да говориш глупости…“ Leone, my ass. 😀

  Отговор

 • 2012-02-09 at 17:21

  Гледай го пак и ще видиш!

  Отговор

 • 2012-02-09 at 18:49

  Дрин +1 – много харесвам и обичам този филм, и без/преди да съм го анализирала – което е най-важното за мен в случая, неприятно ми е да се повтарям, но вярвам на интуицията 😀
  Ти самият казваш, че човек не трябва да му се дразни на Бла – ми вслушай се в съветите си, бе джанъм! И следвай императивния елфичен тон 8)

  Отговор

 • 2012-02-09 at 20:57

  Хаха кво се сърдите, Холивуд е рая на римейковете . Всъщност самият шедьовър на Майкъл Ман „ЖЕГА“ е римейк на по ранен негов телевизионен филм който той продуцира и заснема под заглавието “ L.A. Takedown “ (1989) с участието на :

  Скот Планк като лейтенант Винсънт Хана (Ал Пачино в „Жега“)
  Алекс МакАртър като Нийл Маколи (Робърт ДеНиро в „ЖЕГА „)
  Ксандър Бъркли (24 часа) като Уейнгро (Кевин Гейдж в „Жега“ )

  А за филма в статията за който става въпрос не се казва „Жега“ а „Градска жега “ екшън-комедия за ченге и бившият му партньор които се мразят но се налага да се съюзят за да разкрият убийство .Филма е с Бърт Рейнълдс и Клинт Йистууд (1984)

  Отговор

 • 2012-02-09 at 22:10

  Значи съм го гледал :) Оригиналът с Рейнълдс и Йистууд :) В този филм няма нищо интересно :) Лош избор за римейк :) По – добре да бяха спретнали нова версия на Смоуки и бандитът 😀

  Отговор

 • MadMax
  2012-02-10 at 00:52

  @Дринов
  Искам да уточня, че аз харесвам HEAT … и то доста, просто не се вписва напълно в представите ми за класика :)

  А относно “ако го нямаше еди-кой-си, този филм нямаше да е хубав/класика/уотевър” – съм склонен приятелски да поспоря с теб :) Тук естествено влизаме в сферата на вероятностите и наистина никой не може да каже дали някой филм дори няма да бъде по-добър ако бъде заменен най-силният му коз с друг. Така че аз наистина не мога да се аргументирам с доказателства, но поне ще се опитам да изложа мисленето си :):):)

  Ти по-добре от мен знаеш как добрите филми, всъщност са съвкупност от добре свършена работа на всички звена: актьори, оператори, режисьори, сценаристи и прочие и прочие. Но пък има и случаи, когато едно от звената изпъква и прави филма изключителен. Не съм на вълна да се сещам за много примери, но на прима виста аз лично не мога да си представя „Мълчанието на Агнетата“ без Антъни Хопкинс, „Кръстникът“ без Ал Пачино и Марлон Брандо, „Джурасик Парк“ без Спилбърг, „Блейд Рънър“ без Ридли Скот и Вангелис, „Heat“ без Де Ниро и Пачино …. всеки може да изреди още и още. Например – всички в момента чакаме с огромно нетърпение „Prometheus“ и едва ли щяхме да сме толкова нетърпеливи, ако вместо Ридли Скот с него се беше заел … Анри Кулев примерно (:) признавам че сравнението е крайно некоректно, но схващаш идеята ми :))
  А ако погледнем от другата страна на нещата – колко филми с огромен потенциал са се проваляли, заради едно единствено слабо звено (дали актьори, режисьор и прочие – няма значение). Факт е че аз лично в такъв момент бих заменил едни с други и съм убеден че би се получил доста по-положителен резултат (но пак да напомня че всичко вече е в сферата на вероятностите и личните предпочитания).
  :):):) Това май е тема на по бири, защото усещам, че получа отпор по този въпрос :):):)

  Отговор

 • 2012-02-10 at 08:48

  Ако получиш отпор е окей, стига Дринов да не си отвори устата и като една истинска Пандора… не започне да бълва: „Яж лайна!“ 😀

  (само Богой трябва да покръстим, много се дърпа; ако живеехме в църковно-инквизиционни времена, какво ли щеше да му се случи)

  (rofl)

  Отговор

 • heinrich
  2012-02-10 at 08:57

  Те сега видях новината и вярно щех да получа удар…. както съм болен… Добре, че става дума за другата жега, а не за тази, за която си помислих…

  Отговор

 • MadMax
  2012-02-10 at 09:33

  @legrandelf
  хахаха
  аз съм се разбрал да му чистя колата, така че най-вероятно ще ми спести закуските тип Ultimate Survival :)
  покръстването на Богой не е толкова трудна задача … един поп дебнещ до ваната му,предварително напълнена със светена вода, бърза реакция и светкавично плюене на петите … и ще забравим името UZUMAKI, заменено от Инокентий (примерно) :) :) :)
  виж ако трябва да се приеме исляма …. задачата там е по-трудна …. ще трябва да намерим достатъчно ловък с ножа мюфтия :)))

  Отговор

 • 2012-02-10 at 10:15

  Аз също не смятам „Жега“ за слаб филм; смятам го за надценен – не бих му дал повече от 7/10. Когато навремето го гледах, ми беше адски скучен, безстилен и позьорски… като всичко на Майкъл Ман. Факт е, че никой нямаше да помни тоя нарочен култ, ако не беше кастът.

  Отговор

 • Анита
  2012-02-10 at 11:23

  Кой, Жега ли бил надценен?..
  От Белязаният и Недосегаемите насам (ще рече едно към 30 години), Де Палма не е снимал НИЩО, което да заслужава хвалби. Половината дори и не стават за гледане.
  По-надценен е и от Терънс Малик, егати!
  Като добавим и Джейсън Стейтъм – ето ви още един филм, за който ще се замисля дали да си изпълня служебните задължения, или да ги претупам :)

  Отговор

 • 2012-02-10 at 12:19

  Черна дупка се отвори, ми се струва 😀

  Отговор

 • 2012-02-10 at 13:05

  Не знам, аз изгубих нишката вече.

  Отговор

 • 2012-02-10 at 15:48

  @MadMax
  Идеята ми беше, че „ако“ е мръсна дума, цапа гащи и мирише! Ако, твойте родители не се бяха запознали, ти нямаше да седиш сега тук и да ми пишеш. Схващаш ли идеята? Можеш ли да си представиш живота си, ако това не се беше случило?

  И това за бирата не е зле! За „лайната“ също, но трябва да се внимава, покрай сухото да не изгори и мокрото, Елфче! :) :)

  @UZUMAKI
  Копеле! 7 от 10. То и аз не му давам повече от 8. :) Довода за каста не го приемам – да той е част от филма, но ако самият той не притежаваше други качества, само каста нямаше да го спаси. Справка, „Праведно убийство“!

  И освен това, тук и МadMax да слуша, „Plan 9 from Outer Space“ e доста слаб филм, но пак е класика! Не знам защо се хванахте за тази дума. „Жега“ е класика в жанра!

  @Анита
  Ето това означава да се обадиш от коневръза. Тъкмо се зарадвах, че ще има коментар по темата и ти така да се изакаш на метеното с коментара си и за Де Палма и за Малик. :(

  @legrandelf
  Още не се е отворила. Сега ще дойде някой и ще каже нещо лошо за „Звездните рейнджъри“ (внимавай, теб гледам!) и тогава ще се сцепят нещата. :) :)

  Отговор

 • 2012-02-10 at 19:09

  последно му гледах Mission to Mars и се отказах да гледам други

  Отговор

 • 2012-02-11 at 17:42

  Фен съм на „Мисия до марс“, при това голям! :)

  Отговор

 • Gogoto
  2012-02-13 at 20:08

  Добре, че написахте това първото изречение, че щях да почна с псувните… 😀

  Отговор

 • 2012-02-13 at 23:49

  Именно затова съм го написал. :) :)

  Отговор

 • 2012-02-14 at 10:22

  Ъ, Анита защо така подцени „Пътят на Карлито“? :-о Филмът на 90-те според Cahiers du Cinema, по-добър от „Белязания“ и безкрайно обичан от феновете с една от най-великите кулминации в киното.

  Печалната слава на Де Палма е медийна измислица (равният на „Psycho“ „Dressed to Kill“ спечели най-лош филм на 1980?!) и няма нищо общо с кинаджйиските му качества.

  Поздрави от още един фен на операта „Мисия до Марс“ :)

  Отговор

 • 2012-02-15 at 10:17

  Абсо-факин-лютли! :)

  Отговор

 • MadMax
  2012-02-15 at 10:25

  И аз съм фен на „Мисия до Марс“, далеч по-добър от излезналия по същото време „Червената Планета“ :)

  Вчера гледах „Sunshine“ на Дани Бойл, съвсем го бях позабравил …. егати как обичам такъв тип филми !!!

  Отговор

 • Век
  2012-02-15 at 13:36

  Коя е тази висша сила дето помага на джуджето Джейсън Стейтъм в кинобизнеса???

  Ооооо да, знам коя е тази сила. Чалгаджийското и Лейди Гагарското поколение което умира за ‘великите’ екшън-филм, в които джуджето с липса на какъвто и да е талант играе един и същ персонаж.

  Язък за Брайън Де Палма. Беше такъв голям режисьор, а сега е пропаднал до дъното и е принуден да работи с Транспортера. Жалко.

  Отговор

 • Milbo
  2012-02-15 at 14:37

  Аз се радвам когато гледам Джейсън Стейтъм – особено в по-сполучливите филми.
  Той има естествена (дишаща) кинематографична харизма.
  Тази единствена негова роля по една или друга причина е сякаш най-масовата роля – и той е перфектно позициониран да я ипълнява до припадък – както в по-добри, така и в непоносими филми.
  Това, обаче го прави само още по-годен за работа, един вид …
  Обективните факти – за нескончаемата търсеност на неговия типаж и за това, че има и слаби режисьори, които правят слаби филми – са извън него – и щяха да са валидни и без него.

  Но е факт също така, че той може би вече спокойно може да подбира малко повече – той или неговия агент – незнам как става точно. Ако Б.деПалма направи сполучлив филм – няма да има проблем с Джейсън Стейтъм…. Проблемът е с де Палма и простия факт, че той трябва да опровергава негативни и ниски очаквания, колкото невероятно да звучи това…

  Отговор

 • Век
  2012-02-15 at 15:12

  ^ ^ ^ Google Translator не прощава на никого.

  Отговор

 • Milbo
  2012-02-15 at 18:33

  Имам смътното чувство, че последния коментар е по повод на казаното по-горе от мен –
  но няма как да го удостоверя, защото по много характерен български метод казва нещо без да се аргументира и без да е ясно какво казва. На кого е казано – какво казва – и какво добавя за всички потенциални четящи незнам ?

  С риск за повторение – но понеже вярвам, че рационалното начало понякога побеждава дори и в България – ще подредя предложените аргументи един до друг:

  Твърдения на Век:
  1) Джейсън е джудже в кинобизнеса
  2) Знам коя е висшата сила която помага на Джейсън джуджето
  3) Сегашното поколение е Чалгаждийско и Лейди гагарско
  4) Това поколение умира за екшъни с Джейсън
  5) В тези екшъни Джейсън играе един и същи човек – без капка талант
  6) Браян де Палма е бил голям режисьор навремето
  7) Браян де Палма е пропаднал до дъното
  8) Поради горното е принуден да работи с …шофьори.
  9) Язък
  10) Гугъл преводач не прощава

  Твърдения на Милбо:
  1) Аз обичам да гледам Джейсън в сполучливи филми
  2) Джейсън има естествена харизма
  3) Ролята, която играе непрекъснато е много търсена в киното
  4) Джейсън я изпълнява добре до много добре
  5) Джейсън има работа непрекъснато
  6) Джейсън сякаш не си подбира ангажиментите (за съжаление) и кара наред
  7) Джейсън играе и в лоши и в добри филми
  8) Горното е понеже има и добри и лоши режисьори и съответните им добри или лоши филми съществуват незавсимо от Джейсън
  9) Б. Де Палма трябва да преодолее негативни очаквания
  10) Потенциалният бъдещ филм би бил успех или неуспех заради де Палма –
  11) Вероятността Джейсън да си свърши работата е по-голяма от вероятността де Палма да си свърши своята

  Отговор

 • Век
  2012-02-15 at 19:12

  Дринов, блога ти понякога привлича доста странни обекти. Направо да им се чудиш на тези хора какво изобщо си мислят че правят. За някой психолог ще бъде истински рай да чете и анализира някои от постовете тук.

  Отговор

 • Milbo
  2012-02-15 at 20:17

  Нъц – рационалното начало няма шанс на територията на страната България …

  Дринов – не ми е приятно (ама наистина) някой (дори и глупак) да ме нарича „доста странен обект“ – без аз да съм си позволил коментар на лична основа –

  Много добре знам какво правя тук – правя го с радост – и съм сигурен, че понякога добавям по нещо –

  Искам да помоля за някаква регулация – защото иначе ще има само постове като този, които Век е нацвъкал по повод Трансформърс 4…Трябва да има някакво регулиране – защото човешката природа трудно се саморегулира –

  Инче – естествено, че мога и да напдриказвам – и да нашамаросам Век, бавно и на интервали, ако е необходимо – Но после ще ми е жал… Винаги като съм пребивал някого – после ми е било жал…

  Отговор

 • Век
  2012-02-15 at 20:32

  Виждам че има частица разум в тоя отгоре, така че ще го попитам сериозно.

  Приятелче, ти изобщо съзнаваш ли колко глупав, безмислен, и пълен с какви ли не грешки ти беше коментара в който се опитваш да опишеш любовта си към Стейтъм? Разбираш ли какво те питам?

  Разбираш ли че хората се попикават от смях на коментара ти, който очевидно идва от английски източник и ти просто си го пуснал през Google Translator. Само не ми казвай че коментара идва от теб, защото тогава ще се разрева за младото поколение в България. То бива неграмотия, ама пък чак толкова!

  И не се опитвай да се мазниш на Дринов за регулация. Ти сам си си виновен за смахнатия коментар който остави тук. И единствения човек, който си пребивал е бил на екрана на компютъра ти в една от детските игрички с които вие тийнейджърите си губите времето. Така че не се опитвай да звучиш като голямо гъзарче. Жалко е.

  Хайди сега си виж отново коментара по-горе и се постарай следващия път да пишеш по-разбираемо.

  Отговор

 • Milbo
  2012-02-15 at 21:25

  Век –

  Радвам се да видя, че се ангажираш с мнения – а не само със злобнави и помътнени подмятания …
  В такъв контекст наистина е по-лесно – да се изясни обективната истина за едно или друго –

  Коментарът ми не идва от английски източник и не е минавал през Гугъл – Сигурен съм, че който е чел други мои мнения тук не би помислил това и за секунда – Коментарът идва от мен естествено. Другото никога не ми е минавало през ум, че е възможно дори …

  В голяма грешка си за възрастта ми и за образованието ми ….

  Учил съм философия в ей този колеж в Америка –

  http://www.sjca.edu/

  където едната година спечелих годишната награда за най-добро годишно есе в колежа …
  Есето бе върху „Божествена Комедия“ на Данте…Нензнам какво да добавя – там ми дадоха награда хората – тук в този блог ме наричаш неграмотен …:)

  Влез да разгледаш сайта на колежа – може да ти стане интересно – знае ли човек –

  Има най-различни стилове на писане … Незнам дали не смесваш думичките ‘стил’ и ‘граматика’ …

  По принцип винаги си задавам въпроса – това тук дето искам да го кажа – добавя ли някаква (полезна) информация …Ако реша, че не добавя – изобщо не пиша нищо. Лошата страна на това е, че понякога пиша по-дълго – обаче пак го предпочитам пред подмятания, които не добавят нищо –

  Едно от многото неща, които научих в St. John’s College е, че същинското намиране на нещо става най-вече при взаимодействие на различни (търсещи) гледни точки. Така винаги се стига по-далеч и по-надълбоко –

  Ти през днешния ден системно подкопаваш този подход – защото си служиш с гаменски език и профанираш целия фан, който повечето хора тук търсят и намират …

  Отговор

 • 2012-02-16 at 19:22

  Гледам, че и тук цари братска любов и настроение. :(

  И не обичам, когато ме въвличате в спорове по подобен начин – да, от време на време наистина трябва модерация, но ако почна да цензурирам, това ще означава да плюя, на нещо, на което винаги съм държал. Така че, моля ви, не ме карайте.

  Отговор

 • Milbo
  2012-02-16 at 20:35

  :)) днес ми е супер смешно – ама вчера наистина се бях ядосал малко –

  Отговор

 • 2012-02-17 at 10:00

  И при мен е така. Първоначално се ядосвам, ама после ми минава. :)

  Отговор

Коментирайте