Сара Поли

Чаровната канадка Сара Поли, актриса, сценарист и режисьор, отново търси вдъхновение в канадската литература. След удивителния си пълнометражен дебют „Away From Her” по разказа на Алис Ан Мънро „The Bear Came Over The Mountain”, Поли ще адаптира за голям екран „Alias Grace” на Маргарет Атууд.

В основата на романа е истински сюжет – Томас Къниър и неговата икономка/любовница Нанси Монтгомъри са убити през 1843 година в дома им в Канада от 16-годишната Грейс Маркс и Джеймс Макдермът, слуги в домакинството. В романа се появява един разследващ доктор Джордан, който започва да изпитва симпатия към Маркс, а тя е осъдена и хвърлена в затвора. Атууд харесва сюжета отдавна – през 1974 година пише сценария за телевизионния филм на СВС „The Servant Girl” и е убедена, че момичето не носи вина за убийството. В романа трагедията е показана през погледа на Грейс, а разказът се променя в зависимост от действието, като следва един стремеж – да се покаже различната гледна точка на всички хора, замесени в случая. Какво бихме намерили в спомените на Грейс, ако се отключи пътя към тях? Дали тя е въплъщение на ужасяващо зло или жертва на обстоятелствата?

Материалът звучи обещаващо. Стискаме палци на Поли отново да поднесе приятна режисьорска изненада, като не забравяме да ви подсетим и за още един неин проект, включващ Сет Роугън и Мишел Уилямс .

Оставаме в очакване на кастинг-подробности и на потвърждение на всичко, което ви разказахме по-горе, и няма да пропуснем да го споделим в „Операционната”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *