Oldboy

Никога не ни е било особено приятно да пишем за римейка на „Oldboy”, но продуцентите поне правят сериозни опити да ни привлекат на тяхна страна – Спайк Лий е режисьор, Джош Бролин в главната роля, за злодей се обсъждаха Крисчън Бейл, Колин Фърт и Клайв Оуен, не е като да не са се постарали. Но сега се оказва, че шансовете Оуен да участва са нищожни и на всичкото отгоре началото на снимките се отлага – от пролетта се местят в края на лятото или началото на есента.

Информацията все още не е потвърдена, но Джеф Снайдър от Variety пусна две twitter съобщения, на които вероятно можем да се доверим. В нета се чуват доста оплаквания, че началото на снимките е отложено заради „Мъже в черно 3” и неговите забавяния, както и натоварена рекламна кампания, която заема сериозна част от времето на Джош Бролин (засега като че ли той е единственият сигурен актьор в „Oldboy” проекта, за Миа Васиковска не се чува нищо).

Честно казано, макар и да се очертава като един от по-интересните римейки в Холивуд, ние така или иначе не сме примрели да гледаме този нов „Oldboy” със или без Клайв Оуен, така че не виждаме какво пищят. „Мъже в черно 3” може да е второ продължение, но това пак е две нива над римейк на азиатски филм от 2003. И не казвайте сега, че понеже оригиналът е як, това означава, че римейкът получава допълнителни точки. Напротив, така шансът за разочарование е още по-голям. Пожелаваме успех на Спайк Лий, но ние ще оставим голямата кошница с очаквания вкъщи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Аргх, оставете и това мн. ч. вкъщи най-сетне, де. 🙂 Не е учтиво така.

    Е кво, и да го развалят, винаги ще можем да си гледаме оригинала, нали. По принцип холивудски римейк на Олдбой звучи по-разумно от холивудски римейк на Момичето с драконовата татуировка. Въпросът е как се правят нещата.

  2. Мда, дъ едиториъл уи отдавна е гей, дори из фешън средите. Не знам защо толкова си го обичатЕ тук.

    Иначе отпадането на Оуен е добра новина, остава и това недоразумение Спайк Лий да го сменят и ще стане сравнително поносимо.

  3. @Silver
    Да разбирам, че „Момичето“ на Финчър, не ти е допаднал особено. 🙂 🙂 🙂
    И да винаги можем да си гледаме оригинала, но и винаги ще се намери и някой скапаняк, който е гледал само римейка и ще ходи и ще обяснява колко тъп е филм по принцип.

    Последно, то множественото число идва от вкъщи, няма как да го оставим там. 🙂

    @Кармолис
    Много просто, обичаме си го, защото сме гей! 🙂

    И колко поносимо може да стане, ако сложат Пол У. С. Андерсън да режисира, например?

  4. @Дринов
    И какво ти дреме за този скапаняк?
    Всичко на Финчър ми допада особено, вероятно така ще стане и с Момичето (премиерата му тук при нас е другата седмица). Имах предвид, че първият филм беше достатъчно холивудски, за да има нужда от още една холивудска версия. С Олдбой нещата са малко по-така, и има повече мегдан за адаптиране.

    За мн.ч. айде моля ти/ви се сега… Така си/сте като някаква българска версия на Total Film, а от това по-гадно е само директното обръщение на „ти“ към аудиторията, все едно авторът си пие биричката персонално с всеки неин представител. Аз като читател искам да имам един писач отсреща (което отговаря на фактите – нали един човек е написал тая новина) – да знам на кого да си го изкарам/кого да похваля. 🙂 Но най-важното – такова чудо като колективен вкус/мнение няма.

  5. @Mike28
    За сега не е! 🙂

    @Silver
    Не ми дреме, ама се дразня. 🙂

    Гледай сега. За множественото число, винаги така съм писал още от „Екран“, нищо, че и там ми дуднеха по въпроса и ми се мусеха. 🙂 Имам си лични причини за това. Ако щеш, така ми е и по-лесно. 🙂

    Смешното е, че най-накрая има арена, на която да си пиша каквото поискам и както поискам, а пак трябва да задоволявам чужди идеи за това, какво е редно и какво не. 🙂 Въпреки, че този сайт го правим с един колега (който се грижи за техническата страна и оформлението) и въпреки, че имаме гостуващи автори и редовни помагачи, без които сме за никъде, аз все още си го приемам за своево рода личен блог, в който си пиша това, което ми харесва. А на мен така си ми харесва, толкова ли е ужасно?

    Относно това, че искаш един човек срещу теб, един е. То си пише горе, кой е той. 🙂 🙂 90% от хората влизащи тук знаят, че и Fpsy и earienroud съм все аз. 🙂 Истината обаче е, че доста често, наистина пиша от името на поне двама души, така че… 🙂
    Мнението ти за колективното мнение ме навежда на мисълта, че не си женен. 🙂 🙂 🙂 Майтапя се. Знаеш ли вица за семейното съгласие?
    Мъжът иска да отиде на ски, а жената на море. Семейното съгласие е, че всички отиват на море, а на мъжа му разрешават да си вземе ските. 🙂 🙂 🙂