Вярно е, че не сме му отделяли много внимание, но „Savages” на Оливър Стоун е един от най-очакваните от нас филми за годината. Причините за това са две.

Първо Стоун е един от любимите ни режисьори – единствените истински разочарования в кариерата му са „Александър” и „Световният търговски център” (въпреки че последните му филми „W.” и “Уолстрийт: Парите никога не спят” не бяха блестящи, на нас ни допадат), а това на фона на филми като “JFK”, “Взвод”, “Роден на 4-ти юли” и „Уолстрийт” са бели кахъри.

И второ, историята, създадена по романа на Дон Уинслоу, звучи прекрасно. В нея става дума за двама отглеждащи марихуана приятели – будиста Бен (Арън Джонсън) и бившия морски тюлен Чон (Тейлър Кич) – и техния опит да спасят приятелката си Офелия (Блейк Лайвли), която е отвлечена от мексикански нарко-картел, опитващ се да ги вербува да работят за него.

Сега благодарение на tweet от „Universal Pictures Argentina” (чрез „Empire”) можем да видим и първата снимка от филма, на която безпощадният главорез Ладо (Бенисио Дел Торо) тормози Офелия. Макар че, ако това е дим от марихуана, едва ли е чак такова мъчение.

Бенисио дел Торо тормози Блейк Лайвли

Ето и официалния синопсис на романа:

“Бъдещето на отглеждащите марихуана в Лагуна Бийч Бен и Чон изглежда прекрасно, докато не получават заплашителен и-мейл от мексикански наркокартел. Към мейла е прикачена снимка на обезобразени трупове на други независими търговци. Посланието е ясно, но въпреки това Бен и Чон се опитват да запазят бизнеса си и в отговор картелът отвлича красивата приятелка на момчетата срещу откуп от 1 милион долара. Междувременно шефката на картела Елена има проблеми с конкуренцията, както и с някои от собствените си хора. Бен и Чон предлагат сделка, на която Елена не може да откаже, и така се стига до изпълнения насилен, но изключително задоволителен край на историята.”

Режисьор на „Savages” е Оливър Стоун, а в ролите освен Арън Джонсън, Тейлър Кич, Блейк Лайвли и Бенисио дел Торо, ще видим Салма Хайек като боса на наркокартела, Джон Траволта като корумпирано ченге от „Отдел наркотици”, Ума Търман като майката на Офелия, наскоро номинирания за „Оскар” Деймиън Бишир като адвокат измамник и Емил Хърш, за чиято роля все още не знаем подробности.

Премиерата е 28 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *