Ридик

Grateful for the opportunity to make magic… Thank you.
P.s. One from the set…

Ех, този Вин Дизел беееее, ýмре начи да излиза с подобни „поетични”, благодарствени изказвания. Ама не можем да му се сърдим на човека, след като през последната година-две той и facebook статусите му са основният ни източник на информация за дълго отлаганата трета част от приключенията на галактическия анти-герой Ридик. Вярно е, сред тях имаше едно-две смехотворни изказвания като споменаването на името му и изкуство в едно изречение, но пък видяхме няколко доста приятни концептуални рисунки, които определено радваха.

Снимката, която виждате по-горе – първият ни поглед към снимачната площадка и Дизел в образа на Ридик – отново идва благодарение на него. Тя е и първото потвърждение, че снимките на филма са започнали. Една, лично според нас радостна новина, защото както вече сме споменавали, ние сме почитатели на поредицата – повече на първия филм „Пълен мрак” („Хрониките” са ни „guilty plesure”) – и определено имаме желание да видим и третата част. Просто не можем да устоим на нелепия начин, по който Ридик си смъква още по-нелепите мотоциклетни очила от главата и искаме още и още.

Единствената информация за филма, с която разполагаме в момента, извън ангажиментите на Дизел и режисьора и създателя на поредицата Дейвид Туохи, е един много ранен синопсис, който видяхме още преди година и половина (прилагаме го и по-долу за по-удобно), както и няколко имена от кастинга в лицето на Карл Ърбан, който се завръща като лорд Вако и наскоро обявените Кейти Сакхоф и Джорди Мола, които са в ролите на наемниците Дал и Сантана (водач на екип от осем човека), ангажирали се с проследяването и убийството на Ридик.

Ето и споменатия синопсис, както и две сравнително нови концептуални рисунки от филма.

Предаден от собствения си вид и изоставен на отдалечена планета, Ридик е принуден да се бори за оцеляване срещу извънземни хищници, което го прави още по-силен и опасен. Скоро ловци на глави от цялата галактика се впускат след него, но бързо се превръщат в част от плановете му за отмъщение. Ридик безпощадно разчиства сметките с враговете си и след това се завръща на родната си планета Фюрия, за да я спаси от унищожение.

"Ридик" - Концептуално изкуство

"Ридик" - Концептуално изкуство

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Какво се случи с факта, че всички му се кланяха в края на „Хрониките…“? Или пак ще видим reboot? 🙂

  2. Честно казано задаваш много уместен въпрос. И още по-честно казано и аз се чудя какво ще видим.
    Хрониките ме кефат, но той не е кой знае какъв филм. Просто екшън 🙂
    Пълен мрак ми харесва адски много 😉
    А най хубавия филм на Дизел (с това карам колата си) ((не знам що в бързите и яростните не използва ДИЗЕЛОВ автомобил „ще му отива“;) )) е Find Me Guilty. Е, има и добро участие също в Тънката червена линия (прекрасен филм) и Спасяването на редника Райън. Но пък там главната роля не е негова, пък и в двтаа филма са така измислени, че е трудно да си изобрази главна и второстепена роля 🙂

  3. Няма да е рибуут, ще е продължение и предполагам, че всичко ще е обяснено. Все пак същите хора си го правят. Не че не сме виждали и такива насирания.

    A Вин-чо е смехотворен! 🙂

  4. Първо, Винчо не е смехотворен, голем пич е! 🙂

    Второ, и аз това си мислех, уж всички му се кланяха, а пък сега е натирен на няква планета!

    Явно е имало преврат от страна на лорд Вако и Танди Нютън, не знам как и беше името във предният филм!

    Няма значение, важното е че Винчо пак ще рита лоши задници!!! 🙂

  5. Огромен пич е! Направо ще се изсипе от пич, толкова е голям. 🙂

    Не като да не се е случвало лидери да са били предавани или сваляни от техния собствен народ. 🙂

  6. Това ОК. Но ми се искаше да видя какви предизвикателства ще има Ридик начело на нация, като преди това е бил просто главорез. Иначе си става директно ребуут, без няколко нови елемента.. )