Точно преди една година разбрахме, че режисьорът на чудесния „MonstersГарет Едуардс ще е човекът, който ще се нагърби със задачата да вдъхне нов кино живот на Годзила (Годжира) и, дай боже, ще изтрие неприятния спомен от мегаломанския флирт на Роланд Емерих и Дийн Девлин с легендарното чудовище.

Оттогава насетне обаче, единственото, което бяхме чували за проекта е, че Макс Боренстайн пренаписва сценария, върху който преди това са се трудили Дейвид Гойър и Дейвид Калахам, което ни караше да си мислим, че нещата са се разпаднали. В този им вариант. Не сме чак толкова зле, че да си мислим, че Холивуд туко-така ще се откажат от подобна златна възможност по принцип.

Сега имаме някакво раздвижване около филма, което не е нищо обнадеждаващо за бъдещето на проекта, а просто е доказателство, че поне се е работило по него. Става въпрос за две концептуални рисунки представени от японското списание G-Fan Magazine, на които виждаме два отхвърлени варианта на самата Годзила.

чрез SlashFilm

Годзила

Определено изглеждат яко, особено първата. Втората не ни радва чак толкова много, защото много прилича на динозавър, което беше един от основните проблеми на Годзилата на Емерих.

Въпреки че първоначално не бяхме особено доволни от избора на Едуардс за режисьор –  не, защото не го смятаме за талантлив, а защото не искаме да го видим сдъвкан и изплют от холивудската машина – сега се надяваме той все пак да направи филма. Човек с неговия подход, който отхвърля подобни концепции и който не позволява на студиото да го пришпорят да пусне някакъв боклук, просто ей така, набързо, би могъл да предложи нещо наистина интересно.

Надяваме се скоро да чуем повече подробности за състоянието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Годзилата на Емерих беше супер яка (дизайнерски), но пък филмът беше сценарно и кастингово насран от-до. Нямам проблем с динозавърския вид, даже напротив.

  2. И аз съм на същото мнение като UZUMAKI … и на мен динозавърския дизайн ми хареса, но останалото беше ужасяващо: Матю Бродърик ми е толкова невзрачен, че единственото в което съм склонен да го видя е в ….. (?!?!?) всъщност май предпочитам да не го виждам :), франсетата начело с Жан Рено изглеждаха ужасно нелепо … абе като цяло на Роланд Емерих трябва да му забранят да снима 🙂

  3. Още си пазя плаката от неговата Годзила. От ония времена дето на „Витошка“ имаше поне 5 кина. 😉 И да, неговият дизайн по ми харесва, въпреки че японските Годзили са култ. Просто при тях задницата ми изглежда мнг. тромава. На втората рисунка дори ми е леко несъразмерна.

    „Monsters“ се оказа впечатляващо добър. Заслужава си само заради финалната сцена при бензиностанцията. Нещата тука тръгват с големи надежди.

  4. Цитат:
    Определено изглеждат яко, особено първата. Втората не ни радва чак толкова много, защото много прилича на динозавър, което беше един от основните проблеми на Годзилата на Емерих.“
    Не че защитавам някого или дадена позиция, ама вие какво си мислите, че е годжира?
    Не мисля, че е кокошка 😉
    Иначе мегаломанското отклонение на Емерих не искам и да го коментирам.
    Раздвам се да чуя новини около новата Годжира;)

    П.С. Искам да попитам за един друг проект дали се чува нещо. Става дума за екранизацията на Метро 2033. Някой знае ли нещо по въпроса?

  5. Е, какво и беше супер якото на годзилата на Емерих? И аз съм дино-джънки, но не ставаше. Да не говорим че беше прекалено „красива“ (естетически издържана). Не ми беше достатъчно заплашителна. А пък за малките недоразумения да не говорим.

    Не съм чувал нищо за „Метро 2033“.

  6. Е, сега….
    Значи, че филма беше тъп беше, но годжирата изглеждаше горе долу добре. Не бих казал, че е лоша. Но само това. Друго интересно във филма нямаше.
    Иначе първата снимка наистина изглежда супер и като гледам се доближава до оригинала или поне ми напомня на него 🙂
    Надявам се в тази нова версия на годжирата наистина да е подобрена към по добро 🙂

  7. Дринов, че е „естетически издържана“ няма спор, ама това как може да е лошо нещо? Не бих я определил обаче точно като „красива“; има доста люта и зла мутра, а даже, доколкото знам, Патрик Татопулос се е вдъхновил от Х. Р. Гигер (личи си, особено в издълженото долно чене). Най-вече обаче кефи заради това, че е по-научно издържана.

  8. Малко, съвсем малко ми е смешен фамилиарният начин по който обсъждате тези „проекти“ 🙂
    Така де, „и котката може да гледа краля“… но ще речеш, че вече работите по стори-борда 🙂
    Направо се подтискам от такива умници 🙂

  9. Супер, хайде да забием още по-надълбоко в „концептуалното изкуство“: каквото и да си говорим версията на Татопулос e жестока; това също мачка, но не знам какво е. 🙂 Горните са готини, де. Просто не са кой знае колко impressive – по-добри са от която и да е японска версия на Годжира, ама това едва ли е трудно да се постигне, като се има предвид колко outdated и нелепо изглеждат старите филми днес. Яко е да се търси прилика с оригинала и ако целта е да се намери правилният баланс м/у филма на Иширо Хонда и един по-осъвременен вариант, значи дизайнерски римейкът се движи в правилна посока. Честно казано, за мен в случая по-важна е историята и как ще я разкаже Гарет Едуардс. Да не говорим, че наскоро минаха попадения като „Cloverfield“ и „Monsters“, които бяха общо взето съвсем прилични, така че трябва се постараят с новия филм, за да впечатлят когото и да е.

    PS Another good one.

  10. Узумаки,
    Абе и двете, сега се вгледах, не стават 🙂
    Какви са тия непропорционално (даже за динозавър) огромни задни крайници?
    Приличат на Шварценегер в костюм на Годзила за Хелуин 🙂

  11. Очевидно за reject-натите. 🙂
    Но ако трябва да избирам, втората ме кефи повече. Има добро движение, поне в опашката 🙂

  12. Втората е и по-„динозавърската“ чисто като поза (no sex pun intended). Комбинирали са традиционния тиранозавърски дизайн с този на старата Годзила, която доста прилича на сумист. Резултатът наистина не е задоволителен, но е значително по-добре от японските версии. Както и да е, верно задълбахме прекалено. Отивам да пия, чао.

  13. Това, че е по-научно издържана е най-големия и плюс. Емерих каза, че те не правят нещата за да са различни, а защото така е правилно. Това го уважавам като позиция, но не означава, че трябва да ми харесва резултатът, нали?