Ян де Бонт ще режисира римейкa на „Five Minutes to Live”

от на 2012-01-22
 

Ян де Бонт ще режисира римейкът на „Five Minutes to Live”

Обича си екшъните Ян де Бонт и това си е – като оператор е снимал толкова много, че сега просто няма да си правим труда да ги изброяваме, колкото и да са яки, а като режисьор е отговорен за „Скорост” и „Туистър”. Е, и за „Свърталище на духове” и втория „Лара Крофт” (що се касае до нас „Скорост 2” не съществува), така че няма какво да се лъжем, напоследък, когато въобще работи, нещо не му се получава. Но сега Deadline обявяват, че след десетина и повече години почивка, Де Бонт се завръща към жанра с римейка на „Five Minutes to Live”.

Не сме гледали оригинала от 1961, но всеобщото мнение е, че Джони Кеш в главната роля ще е трудно да се замени. Засега е рано за кастинг новини, но поне знаем сценариста (Раул Инглис) и продуцентите (Джоузеф и Джак Насер). Историята – поне това, което е известно на този етап – не е много по-различна от оригинала: двама мъже решават да ограбят банка като единият взима жената на управителя за заложник, а другият му съобщава, че тя ще умре до пет минути, ако не прехвърли определена сума в определена сметка.

Дори и да го нямаше филма с Кеш, пак нямаше да е най-оригиналната идея на света, но ние си падаме по трилъри и отдавна не сме гледали як обир на банка. Де Бонт нямаше да е първият ни избор за режисьор, но пак ще напомним, едно време много го биваше и е крайно време да се върне към киното.

Преди време бяхме подучили, че следващият му режисьорски филм ще е игрален „Мулан” с Джан Дзъи, но сега никъде не сме споменава абсолютно нищо за този проект (който ни звучеше обещаващо, благодарение на Джан Дзъи), така че най-вероятно се е разпаднал. Като че ли „Five Minutes to Live” има по-голям шанс да стигне екрана. Ще ви държим в течение.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Milbo
  2012-01-22 at 21:54

  Аз нищо не бих му дал да режисира (в случай, че някой ме попита) –

  „Скорост“ е необяснима магия – която той посмъртно не може да повтори и два живота да имаше –

  Не мога да си представя какъв ужас е конкуренцията там –

  Как получаваш шанс – който като го провалиш си равен само на послдния си провал …А не необяснимия успех, който си имал прди 2, 5, 10, 14 или 18 години ….

  Така той наистина е равен на последните си – колко – 6, 7 провала – а не на Скорост – което е постижение от рядък порядък …

  Отговор

 • 2012-01-23 at 13:20

  Де Бонт е изключителен оператор и трябва да се върне към тази си работа. :)

  Отговор

 • Milbo
  2012-01-23 at 22:29

  Да – и аз съм си го мислил – но той очевидно е на друго мнение.

  Работи като оператор до началото на 90-те – и снима една камара успешни филми –
  След това изобщо не ебава – може би просто не иска….Или няма проект, който да го накара да го прави … Там е ясно, че няма какво да доказва на никого –

  И докато при Скорост това умение се „преведе’ и в режисирането – при другите опити не става.
  Защо – не знам – Фактите са си факти –

  Включих се в тази тема – защото Скорост и Ян де Бонт от тогава – и после дори и Туистър (или онзи трейлър на Туистър) донякъде – ми бяха скъпи –

  Отговор

 • 2012-01-23 at 23:52

  Нещо май не му се работи не само като оператор. От 2003 не е пипвал нищо – нито дори като продуцент.

  „Туистър“ е супер – Бил Пакстън, Филип Сиймур Хофман, Хелън Хънт, ефектите… :) :)

  Отговор

Коментирайте