Трейлър на „Moonrise Kingdom” на Уес Андерсън

от на 2012-01-13
 

Moonrise Kingdom

Има хора, които намират филмите на Уес Андерсън („Колежът Ръшмор”, „Кланът Тененбаум”, „The Darjeeling Limited”) за претенциозни и скучни, а самият него за прехвален и силно надценен. Ние не сме от тях. Ние сме от хората, които съжаляват онези първите за това, че живеят в един доста по-беден и безинтересен свят от нашия, в който Уес Андерсън е един от най-любопитните и оригинални творци работещи в момента.

Но нека да не обръщаме новината в поле за лепене на определения и даване на оценки. Все пак всеки с вкуса си, нали така? Още повече, не искаме да си разваляме доброто настроение, предизвикано от трейлъра на най-новия филм на Андерсън „Moonrise Kingdom”.

Всяка една секунда от този трейлър просто крещи „Уес Андерсън” така че, ако не сте фенове, направо пропуснете.

Действието на „Moonrise Kingdom” се развива през 1965 на остров до крайбрежието на Ню Ингланд. По-конкретно филмът разказва за две дванадесетгодишни деца, които се влюбват и заедно избягват в гората. Докато възрастните и властите ги търсят, силна буря надвисва над крайбрежието и спокойната островна общност е разтресена, във всеки смисъл на думата.

Толкова типичен, но въпреки това различен. Нямаме какво да коментираме тук. Всичко, което виждаме ни кефи на макс и просто нямаме търпение да гледаме филма. Проблемът е, че най-ранната ни възможност се очертава или SoInependent или Киномания, а това си е бая време.

Още веднъж режисьор на филма е Уес Андерсън, сценарият е негово дело и на Роман Копола, а в ролите освен обичайния заподозрян и винаги уникален Бил Мъри ще видим смазващата Франсис Макдормънт, Едуард Нортън и Брус Уилис, които по всичко изглежда правят най-интересните и най-добрите си роли от години, Джаред Гилман, Кара Хей Уард, Тилда Суинтън и разбира се, Джейсън Шуорцман.

Премиерата е 25 май 2012.

Moonrise Kingdom

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2012-01-13 at 10:57

  уохахахаха – ИСКАМ този филм!!!
  В Е Д Н А Г А ! ! !
  😀 8) 😛

  Отговор

 • 2012-01-13 at 10:59

  Че кой нормален човек не би? :) :)

  Отговор

 • heinrich
  2012-01-13 at 11:36

  Ще да е интересно филмче:)

  Отговор

 • 2012-01-13 at 12:54

  Дори и само заради епизодичните включвания на Бил Мъри. :)

  Отговор

 • vladi
  2012-01-13 at 15:48

  Тоя филм какъв шедьовър ще е просто не е истина. Уес е велик. Който не харесва мистър Андерсън и неговите страхотни филми е достоен за присмех и презрение. И може би не е трябвало да се пръква на тази планета.

  Отговор

 • 2012-01-13 at 21:04

  ммм, свежо като репичка! 😀 не знам за вас, но за мен филмите на Уес са си ебаси и глътките чист въздух сред тая всеобща суетня, превъзнасяне и мания за величие в Холивуд! А трейлъра (и постера!!) са един път. :)

  Отговор

 • 2012-01-14 at 11:41

  Много се радвам! Още не се е появил нито един хейтър, а съм засичал няколко по коментарите. :) :)

  Отговор

 • 2012-01-17 at 13:16

  Ок, аз ще хейтя, въпреки че съм фен. Филмите на Уес Андерсън изглеждат като болни от жълтеница. От което меко казано и е писнало.

  Отговор

 • 2012-01-17 at 19:12

  Ха-ха-ха! Верно е това. :)
  „Уринен филтър“. :) :)

  Отговор

Коментирайте